Sâmbătă, MECIURI de la prânz până-n noapte la Sala Sporturilor

Sâmbătă, MECIURI de la prânz până-n noapte la Sala Sporturilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Program aproape continuu, cu patru partide * Ziua este deschisă de un meci al handbaliştilor de la CSU şi se încheie cu unul al baschetbalistelor de la Phoenix


 

La ce program competiţional este sâmbătă în Sala Sporturilor „Dunărea”, 14 februarie ar trebui declarată în Galaţi „Ziua îndrăgostiţilor de sport”: un cuplaj handbalistic care începe la ora 12.00, urmat după o pauză de cel mult o oră şi jumătate de unul cu volei şi baschet de primă ligă.

Handbaliştii au ocazia desprinderii

În liga secundă de handbal începe returul, echipa gălăţeană CSU având programat în prima etapă, pe teren propriu, un meci care-i poate aduce desprinderea de principala urmăritoare în cursa pentru cel puţin locurile 2 şi 3, calificante la turneul de baraj pentru promovarea în Liga Naţională. CSU, echipă aflată pe locul trei, cu 33 de puncte, întâlneşte, de la ora 12.00, pe Politehnica Iaşi, formaţie aflată pe poziţia a patra, cu 30 de puncte, astfel că un succes gălăţean ar însemna o desprindere în clasament aproape imposbil de recuperat pentru ieşeni.

Totodată, deşi liderul CSM Ploieşti (39 de puncte) pare că nu mai poate pierde prima poziţie la ce program avantajos are în retur, cei de la CSU n-au renunţat la lupta pentru primul loc, iar victoria astăzi este singura variantă pentru a o continua, Pe lângă punctele atât de necesare, gălăţenii au de luat şi o revanşă, întrucât în debutul turului campionatului, în Dealul Copoului, au părăsit terenul învinşi, la scorul de 18-23. Meciul va fi arbitrat de cuplul Potârniche (Buzău) - Şerban (Bucureşti).

Derbi pentru locul şase

După o mică pauză, de la ora 17.00, va începe al doilea cuplaj al zilei, care va fi deschis de voleibaliştii de la Arcada. Aceştia vor întâlni Unirea Dej într-o partidă importantă în încercarea de a-şi consolida poziţia a şasea în clasament şi a nu-şi diminua şansele la a mai urca încă un loc până la finalul sezonul regulat din Divizia A1, care i-ar aduce un culoar mai accesibil în play-off. Cele două echipe care se întâlnesc în acest meci se află la egalitate de puncte, Arcada având setaveraj superior, şi cu un singur punct mai puţin decât ocupatanta locului cinci, CSM Bucureşti. „Nu concepem decât victoria în acest meci, deosebit de important pentru ambele grupări. Avantajul propriului teren, aportul publicului spectator, plus motivaţia tuturor băieţilor cred că sunt suficiente atuuri care să încline balanţa în favoarea noastră. Nu avem probleme de lot, cu toţii suntem determinaţi să cucerim toate punctele puse în joc", ne-a declarat Marian Apostu, antrenorul principal al echipei gălăţene.

Phoenix joacă cu vicecampioana

În încheierea acestei zile, echipa de baschet feminin Phoenix „U” va juca, de la ora 19,15, cu Univ. Goldiş ICIM Arad, vicecampioana din sezonul trecut, într-o partidă contând pentru etapa a 24-a din Liga Naţională.

Formaţia gălăţeană se află pe locul al şaptelea, cu 36 de puncte, iar ICIM Arad ocupă locul patru, cu 38 de puncte, dar are două jocuri mai puţin. În meciul din tur, Phoenix „U” a fost învinsă cu scorul 82-64.

După această etapă, următoarele două meciuri pentru Phoenix, ultimele din sezonul regulat, vor fi tot pe teren propriu, cu CSBT Alexandria (21 februarie) şi CSM Universitatea Oradea (28 februarie).

Citit 1239 ori Ultima modificare Vineri, 13 Februarie 2015 19:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.