20 de şcoli gălăţene au primit donaţii de la Federaţia de Şah
Foto: Foto Iasmina Stoianovici

20 de şcoli gălăţene au primit donaţii de la Federaţia de Şah
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Federaţiei Române de Şah, Sorin Iacoban, s-a aflat, ieri, la Galaţi pentru a discuta cu inspectoarea generală Mioara Enache modul în care se va implementa în şcolile din judeţ proiectul Ministerului Educaţiei prin care şahul devine, din toamnă, disciplină opţională. „Vom dona, către douăzeci de şcoli din judeţul Galaţi, douăzeci de materiale didactice care conţin câte zece seturi de şah, un manual şi o tablă mare demonstrativă. Sperăm că, în viitor, şahul se va dezvolta mai mult în şcolile din România”, a menţionat Sorin Iacoban.

De asemenea, membrii Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Galaţi susţin că predarea şahului în şcoli va îmbunătăţi rezultatele elevilor şi îi va ajuta să gândească mult mai rapid.

Şcoala nu este singurul loc unde elevii pot învăţa să joace şah. Începând cu noul an şcolar, aceştia vor avea numeroase oportunităţi să exerseze şi să progreseze.

„Începând cu luna mai, la Biblioteca V. A. Urechia, se va organiza Cupa Axis Libri de şah, unde vor participa 150 de copii. Cei care îşi doresc să înveţe şah şi pe timp de vară sunt aşteptaţi săptămânal la bibliotecă, unde vor putea lua lecţii de la domnul Adrian Smărăndoiu”, a precizat directorul Bibliotecii V. A. Urechia, Ilie Zamfir, prezent şi el la întâlnire.

În plus, Federaţia Română de Şah va demara în curând proiectul: „Jocurile Olimpice ale elevilor”, pentru nouă sporturi printre care şi şahul, bineînţeles.

Cadrele didactice care vor preda disciplina opţională sunt profesorii de educaţie fizică şi membrii federaţiei de şah.


 

Citit 1355 ori Ultima modificare Joi, 19 Februarie 2015 18:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.