Managerul clubului de BASCHET Phoenix, Florin Nini: "Mizăm doar pe sportivi cu spirit de echipă"

Managerul clubului de BASCHET Phoenix, Florin Nini: "Mizăm doar pe sportivi cu spirit de echipă"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Managerul clubului de baschet Phoenix consideră calificarea echipei feminine de Liga Naţională în play-off un succes, planul său fiind de a ajunge şi cu cea de băieţi la acelaşi nivel de performanţă


- După plecarea jucătoarei americance Trudy Armstead, chiar înaintea vacanţei de Crăciun, a urmat un declin al echipei feminine. Este îngrijorătoare situaţia echipei în momentul acesta?

- Nu, pentru că echipa este în obiectiv, sunt toate şansele să intrăm în play-off de pe locul şapte. Cu echipa ajunsă în play-off în al doilea an de la promovare, consider că situaţia este bună. Braşovului, spre exemplu, i-au trebuit patru-cinci ani ca să intre în play-off, anul trecut prima oară şi anul acesta, a doua oară. Şi sunt de cinci ani în prima ligă. Eu sunt mulţumit din punct de vedere al rezultatelor, dar trebuie să văd dincolo de asta, pentru că eu în continuare nu voi merge decât pe mâna jucătoarelor care au spirit de echipă, spirit de luptă şi atitudine. Asta ne trebuie. Vreau să formez la acest club un spirit care are de-a face cu lupta, să se vadă un spirit corect, aici sportivii să arate că sunt bătăioşi, că aici se poate creşte în valoare. 

- Ca selecţioner al echipei naţionale feminine, anul acesta aveţi marele examen de trecut, turneul final al Campionatului European. Cum merg pregătirile?

- Pentru lotul naţional, am început selecţiile în urmă cu doi ani, de când am preluat echipa, în timp am „cernut sita” până am ajuns la 16 jucătoare, dar în curând vor rămâne doar 14-15 fete, pentru că vreau să asigur intensitate în joc. 

- Cu echipa masculină a clubului, sunteţi în cursa pentru promovare. Poate Phoenix să susţină două echipe în Liga Naţională?

- Din punct de vedere sportiv, noi ne facem treaba până la capăt. Mai departe, depindem de banii de la bugetul local. Noi mai putem atrage fonduri, dar insuficiente pentru nivelul primei ligi. 

- Aveţi în proiect şi înfiinţarea unui Centru de Excelenţă, care este situaţia acestui proiect?

- Începem crearea grupelor de excelenţă. Vom caută să luăm cei mai buni copii din oraş. Vrem să face baze de pregătire de cartier, în aşa fel încât copiii să se deplaseze în imediata apropiere a şcolii sau a casei. La ultima acţiune de selecţie au fost prezenţi 120 de copii, am selectat 10 băieţi născuţi în 2004 şi 2005 şi 15 fete cu vârsta între 8 şi 10 ani. Atât impactul acţiunii în sine cât şi selecţia au fost îmbucurătoare, ne dau speranţe că putem reîncepe să îmbunătăţim pepiniera pe care o avem. În câţiva ani prin continuitatea finanţării şi prin continuitatea proiectelor, să asigurăm pepinieră echipelor de liga naţională, la feminin

şi la masculin.

- Prezenţa echipei de fete în Liga Naţională şi a celei de băieţi în Liga I, cu speranţe reale de promovare în LNBM, a atras mai mulţi copii spre baschet?

- Este un interes mai crescut, au început să vină copii. Pe mine mă bucură să îi văd în sală, copii care vor să obţină autografe de la jucători, aplaudă, se bucură de spectacolul pe care îl oferă şi cred eu că acest lucru va crea şi motivaţia de a juca. Întâi văd modelele după care doresc să le urmeze. Apoi, urmează partea cea mai grea: muncă susţinută şi sacrificiile pe care trebuie să le facă pentru a ajunge jucători de bază.


CITEŞTE ŞI: DRAMATISM maxim , Phoenix ”U” a câştigat cu un coş în ULTIMA SECUNDĂ

Citit 1128 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Februarie 2015 23:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.