TENIS/ Gălăţencele Ţig şi Talabă sunt performere în Rusia şi SUA

TENIS/ Gălăţencele Ţig şi Talabă sunt performere în Rusia şi SUA
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţeanca Patricia Ţig, locul 220 în ierarhia mondială, s-a calificat în turul al doilea al turneului de categorie Challenger de la Saint Petersburg, dotat cu premii totale de 50.000 de dolari. Ţig a învins-o în turul inaugural pe rusoaica Anastasia Bukhanko, locul 1152 WTA, cu scorul 6-0, 6-1. În faza următoare, Ţig o va întâlni pe câştigătoarea partidei dintre  Anett Kontaveit (Estonia, locul 175) şi Viktorija Golubic (Elveţia, locul 238).

Altfel, jucătoarea de tenis Elena Bogdan, locul 527 WTA, venită din calificări, a învins-o cu scorul de 6-3, 7-6 (3), pe americanca Lauren Davis, locul 55 WTA, şi s-a calificat în premieră în turul doi al unui turneu WTA, la Acapulco (Mexic), o competiţie cu premii totale de 250.000 de dolari.

În turul al doilea, Bogdan va juca împotriva sportivei din Slovacia Magdalena Rybarikova, locul 50 WTA. Pentru calificarea în manşa secudă, românca va primi un premiu de 3.310 dolari şi 48 de puncte WTA.

Elena Bogdan, 22 de ani, a câştigat anul trecut unul dintre cele trei turnee Futures de la Galaţi, cu premii de 10.000 de dolari. Ea s-a calificat pentru prima dată în carieră pe tabloul principal de simplu al unui turneu WTA la ediţia 2013 a competiţiei de la Bad Gastein (Austria). Cea mai bună clasare a ei a fost pe locul 151 WTA, pe care l-a ocupat în iulie 2011.

La turneul de la Acapulco, principala favorită este rusoaica Maria Şarapova, locul 2 WTA, care a obţinut şi ea calificarea în turul 2. Dacă atât Bogdan, cât şi Şarapova trec de această manşă, ele se vor întâlni în sferturile de finală.

Talabă, în finala universitară din SUA

Cealaltă jucătoare gălăţeană de tenis cu o ascensiune remarcabilă anul trecut în topul WTA, Gabriela Talabă, se află de la începutul anului în Statele Unite ale Americii, unde beneficiază de o bursă completă din partea Universităţii Texas Tech din Lubbock. Cu echipa acestei universităţi, Talabă a participat weekendul trecut la finala campionatului interuniversitar, "Blue Grey National", desfăşurată la Auburn, Alabama. Echipa Lady Riders (locul 25 în clasamentul universitar din SUA), din care face parte sportiva gălăţeană, a fost învinsă de Alabama University (locul 8), cu scorul 4-1.

Sistemul de joc este diferit faţă de cele obişnuite, în special la dublu. „Competiţia începe cu trei meciuri de dublu, în care se joacă numai câte un set. Practic, este ca un meci obişnuit de maxim trei seturi, doar că în fiecare set joacă alte pereche. Cine câştigă două seturi, primeşte un punct. Apoi, se joacă la simplu maxim şase partide, după regulile clasice, cunoscute. Câştigă prima echipă care acumulează patru puncte. Dacă după cinci partide de simplu scorul este 3-3, cu tot cu punctul de la dublu, totul depinde de ultimul meci rămas la simplu”, ne-a explicat jucătoarea gălăţeancă.

În finală, Gabriela Talabă a învins-o pe Emily Zabor, scor 6-1, 6-2. În proba de dublu, perechea Talabă/Kenna Kilgo a cedat în faţa cuplului Maya Jansen/Erin Routliffe, scor 6-2. A fost pentru prima dată când echipa Universităţii Texas Tech a ajuns până în finală.


Citit 782 ori Ultima modificare Joi, 26 Februarie 2015 00:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.