Vineri seară, în Liga I, Oţelul este obligată să câştige la Chiajna

Vineri seară, în Liga I, Oţelul este obligată să câştige la Chiajna
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Echipa gălăţeană va juca sub o presiune uriaşă generată de situaţia critică din clasament * Dificultatea misiunii roş-alb-albaştrilor este amplificată de problemele de lot, un singur atacant este valid


Oţelul este penultima în clasamentul Ligii I, situaţie în care este obligată să joace cu cuţitul la os partida din această seară, din deplasare, cu Concordia Chiajna, din runda a 19-a. Etapele trec, distanţa de recuperat până la prima poziţia salvatoare a locului în prima ligă este de şase puncte, astfel că nu mai este timp de altceva decât de victorii. “Egalul nu ne ajută prea mult. Jucăm cu o contracandidată, trebuie să câştigăm şi suntem pregătiţi să facem asta”, a declarat Tibor Selymeş, antrenorul principal al Oţelului. 

Tehnicianul a folosit des expresia “mai mult”, vorbind despre ce îşi doreşte de la echipa sa, comparativ cu partida precedentă, cea pierdută cu Dinamo: “Să alergăm mai mult, să ne batem cu ei mai mult, să avem curaj mai mult, să băgăm capul în contre”. 

La fel ca în jocul din prima etapă a returului, antrenorul Oţelului are mari probleme de efectiv în compartimentul ofensiv. Cristian Cristea, care a suferit o contractură musculară săptămâna trecută, şi-a testat luni nivelul de recuperare efectuând un antrenament la intensitate normală, însă a resimţit apoi dureri şi nu va putea forţa să joace la Chiajna, riscul unei rupturi musculare, implicit şi al unei pauze mult mai lungi, fiind destul de mare. Nici situaţia lui Yulu-Matondo nu s-a rezolvat, nu a primit nici ieri “cartea verde” de la federaţia egipteană pentru a putea fi legitimat. Totuşi, se speră până în ultimul moment că demersurile făcute vor avea un rezultat favorabil, astfel că Yulu-Matondo a făcut deplasarea pentru cazul fericit în care va primi astăzi mult aşteptatul certificat de transfer internaţional. În această situaţie, Selymeş are tot un singur atacant la dispoziţie, pe Tudorie. “Toată săptămâna numai la asta m-am gândit, să găsesc şi o altă soluţie pentru atac, este posibil să vedeţi o surpriză”, a spus antrenorul, care în ultimele zile şi-a pregătit echipa pentru acest meci pe terenul sintetic de la “Siderurgistul”, o suprafaţă de joc similară cu cea de la Chiajna.

Partida de astăzi, Concordia – Oţelul, va începe la ora 18,00 şi va fi televizată de Digisport, Dolce Sport şi Look Plus). Celelalte meciuri ale rundei se vor disputa după următorul program: astăzi FC Botoşani – Petrolul (20,30, Digisport); sâmbătă, CSMS Iaşi – Gaz Metan Mediaş (18,00, Digisport), Dinamo – U. Cluj (20,30, Digisport); duminică, CS U. Craiova – Steaua (15,30, Digisport, Dolce Sport, Look plus), CFR Cluj – Pandurii (18,00, Digisport), FC Braşov – Astra (20,30, Digisport); luni, ASA Tg. Mureş – Ceahlăul (18,00, Digisport, Dolce Sport şi Look plus); Rapid – Viitorul (20,30, Digisport).

EX Foto: Tibor Selymeş, antrenorul obligat să câştige cu un singur atacant în lot

Citit 1224 ori Ultima modificare Joi, 26 Februarie 2015 17:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.