Gălăţeanul Cristian Ciocan luptă pentru o şansă la TITLUL MONDIAL, sâmbătă seară, la Londra

Gălăţeanul Cristian Ciocan luptă pentru o şansă la TITLUL MONDIAL, sâmbătă seară, la Londra
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţeanul Cristian „Hammer” Ciocan va disputa sâmbătă seară cel mai important meci de până acum din cariera sa la profesionişti. Pugilistul din Pechea va boxa la Londra, în renumita arenă O2, împotriva britanicului Tyson Fury, miza imediată a acestui meci fiind centura WBO international la categoria grea. Însă, adevărata miza este una mult mai mare în special pentru Cristian Ciocan, pentru că în cazul în care va câştiga acest meci va deveni challenger obligatoriu la centura de campion mondial deţinută de ucrainianul Vladimir Klitschko. De altfel, şansa de a se apropia atât de mult de marele său vis, un meci pentru titlul de campion al lumii, a fost principalul motiv pentru care gălăţeanul a acceptat acest meci „acasă” la Tyson Fury.

„Mulţi consideră că e prea devreme să lupt cu Tyson Fury, că nu era momentul acum. Dar eu mă simt în formă, sunt încrezător. Sunt în cea mai bună condiţie fizică şi sunt pregătit să câştig acest meci”, a declarat Ciocan.

Pentru gălăţean ar putea fi un atu faptul că britanicul şi stafful său îl subapreciază, tratându-l ca pe un pugilist învins dinainte de a începe meciul. La conferinţa de presă de promovare a acestei confruntări, Fury şi echipa din jurul său au fost mai mult decât infatuaţi, pugilistul britanic declarându-se convins că nici măcar Cristi nu crede că are vreo şansă. „Nu cred că există vreo persoană în această încăpere, nici măcar el, care să creadă că Hammer mă poate bate. Publicul sigur nu crede aşa ceva şi, evident, nici eu nu cred. Are la fel de multe şanse să mă bată la puncte câte am eu să-l înving pe Usain Bolt la suta de metri”, a declarat Tyson Fury.

De altfel, aroganţa britanicilor s-a transformat în nesimţire în timpul acelei conferinţe de presă de la Londra, unul dintre cei din stafful lui Fury răspunzând şi vorbind la telefon, în faţa microfonului deschis, chiar în timp ce Cristian Ciocan făcea declaraţii de presă. La fel au fost trataţi şi jurnaliştii gălăţenii, cererile repetate de acreditare făcute de „Viaţa liberă” şi nu numai soldându-se cu o ignorare totală din partea promotorului Frank Warren şi a oamenilor săi.

Altfel, Cristian Ciocan îi poate oferi logodnicei sale, Lăcrămioara, un cadou de poveste, cu o victorie chiar de ziua ei aniversară. 

Campion mondial de juniori la amatori în 2006, Cristian Ciocan a debutat la profesionişti doi ani mai târziu, cu o înfrângere într-o gală din Germania, unde s-a stabilit ca pugilist. Imediat după ce a schimbat clubul, trecând de la Universum la EC Boxing, cariera lui Ciocan a fost una în continuă ascensiune, în septembrie 2012 ajungând să câştige centura de campion european în versiunea WBO, tot împotriva unui britanic, Danny Williams. Şi-a apărat cu succes titlul de două ori la singurele meciuri disputate în România, la Galaţi, iar acum este numărul 3 mondial în versiunea WBO. 

Gala de la Londra va fi televizată în direct de Digi Sport 2, sâmbătă, începând cu ora 22:15.

Citit 1499 ori Ultima modificare Vineri, 27 Februarie 2015 16:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.