BASCHET: Phoenix încheie sezonul regulat pe teren propriu
Foto: Romina Filip, căpitanul echipei Phoenix (foto Sonia Baciu)

BASCHET: Phoenix încheie sezonul regulat pe teren propriu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aflată pe o poziţie calificantă în play-off pe care nu o mai poate pierde, Phoenix „U” va întâlni CSM U Oradea, astăzi, de la ora 18,30, în Sala Sporturilor „Dunărea”,  în ultima etapă a sezonului regulat al primei ligi. În meciul din tur, Phoenix a învins cu scorul 95-70. Echipa orădeană abordează meciul de pe poziţia a 12-a, cu 29 de puncte, în timp ce Phoenix este pe locul opt, cu 39 de puncte, având speranţe pentru o clasare finală pe locul şapte. Cum Phoenix este la egalitate cu CSU Braşov, o victorie a echipei gălăţene cu CSM Oradea şi o înfrângere a braşovencelor în faţa CSBT Alexandria, poate răsturna situaţia din clasament.

De teama retrogradării, Oradea şi-a întărit lotul cu o nouă jucătoare, Taneisha McTiller, cu doar două etape înaintea finalului de sezon, astfel că meciul de astăzi va fi unul cu miză pentru ambele echipe. „Trebuie să tratăm meciul cu seriozitate, căci cei de la Oradea nu vor veni aici să se amuze. Trebuie să arătăm că suntem în ascensiune şi să jucăm din ce în ce mai bine. Prezenţa americancei McTiller ne poate pune probleme doar dar dacă nu jucăm mai agresivi pe apărare. Ea a demonstrat că este o bună marcatoare”, a declarat Sakis Paralikas, antrenorul Phoenix.

Victoria în fața celor de la Alexandria a dat mai multă încredere echipei gălățene. Suntem încrezătoare că vom face un joc care să bucure privirile spectatorilor și la final să aducem victoria de partea noastră. Vom trata meciul cu seriozitate și vom fi unite până la fluierul de final”, a declarat Romina Filip, căpitanul formației Phoenix.

Altfel, echipa de baschet masculin Phoenix „U” va juca împotriva formaţiei CSU Ştiinţa Bucureşti, mâine, de la ora 15,00, în deplasare, în cadrul etapei a treia a turneului semifinal al eşalonului secund.  Phoenix ocupă primul loc în grupă, cu două victorii şi se află la egalitate cu Dinamo, echipă pe care o va înfrunta săptămâna viitoare, pe teren propriu. 

Citit 626 ori Ultima modificare Vineri, 27 Februarie 2015 23:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.