Oţelul a fost îngropată de un portar de „desene animate”

Oţelul a fost îngropată de un portar de „desene animate”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Echipa gălăţeană şi-a diminuat enorm şansele de a rămâne în prima ligă după înfrângerea de la Chiajna * La fel ca etapa trecută, meciul a fost decis de o ezitare impardonabilă a portarului Ma-Kalambay


 

Meciul ţinerii speranţelor în viaţă pentru Oţelul a fost început de antrenorul Tibor Selymeş cu o surpriză, anunţată, dar nedezvăluită încă de joi. În condiţiile în care lui Yulu-Matondo tot nu i-a sosit “cartea verde” din Egipt pentru a putea fi legitimat, Cristea nu era complet recuperat după accidentare şi ţinut pe banca de rezerve ca posibilă soluţie de avarie, iar Tudorie n-a dat randament ca titular etapa trecută, s-a început meciul cu o improvizaţie, testată la antrenamentele din această săptămână: Iorga – atacant. În tribune, Pena şi Lovin, foştii jucători ai Oţelului acum la Concordia.

Pe teren, unul sintetic, roş-alb-albaştrii s-au adaptat greu, mingea plecând prea tare la contactul cu gazonul la ceea ce s-au dorit a fi pase decisive. Nici Iorga nu s-a descurcat cu noua poziţie, de altfel a şi făcut destul de repede schimb cu Popa şi a revenit pe flacul drept.

Oţelul a contat în joc în special datorită celor doi mijlocaşi centrali, Tavares şi Altama. Sanaa a fost mult schimbat faţă de partida precedentă, n-a mai ţinut excesiv de minge, astfel că împreună cu Tavares au recuperat mult, dar au şi iuţit jocul spre poarta adversă de fiecare când au avut prilejul.

Emoţiile, colosale, au venit la fel ca în jocul cu Dinamo, de la portarul Ma-Kalambay. La o pasă banală spre el, a scăpat-o pe sub piciorul drept (min. 30) spre poartă, noroc că a fost minge lentă şi a ajuns-o în faţa liniei.

Au urmat două ocazii mari ale Oţelului, până-n pauză. Cernat a scăpat în lateral stânga (min. 37), dar a preferat şutul la colţul scurt, peste, în locul unei pase peste portar care l-ar fi lăsat pe Iorga cu poarta goală. Apoi, pe o recentrare, voleul lui Cucu a fost respins de Matache.

Imediat după pauză, Cernat (min. 46) a dat tonul ofensivă, cu un şut de senzaţie de la 25 de metri scos foarte greu de Matache. Însă, tot elanul, efortul şi dăruirea jucătorilor de câmp au fost risipite de acelaşi Ma-Kalambay. Un corner, centrare în patru metri, iar portarul a fost de “desene animate”: a rămas impardonabil pe linie, iar Dina, abia introdus în teren, a deschis scorul la prima atingere de balon, ajutat şi de ratarea respingerii de către Hamroun.

Şumudică, la fel cum a făcut în tur cu Purece, a mutat inspirat, tot Dina marcând (min. 68) pentru 2-0, cu un şut de la 12 metri, beneficiar al marcajului inexistent făcut de Leca. Zadarnic s-a forţat apoi atât cu Cristea, cât şi cu Tudorie, ba chiar a fost mai rău. Cristea n-a rezistat, accidentarea a recidivat şi a ieşit repede, în locul său intrând un jucător cu profil defensiv, Emil Dică. Ar mai fi fost câteva firmituri de speranţă, dar Iorga (minutul 76) a ratat din poziţie ideală, singur cu portarul.

În prelungiri, Purece, celălalt jucător introdus în teren de Şumudică în min. 57, a pus sare pe rana sângerândă a fanilor gălăţeni, marcând pentru 3-0.

Rămân 15 etape, din care e nevoie de minim 9 victorii. În condiţiile în care jucătorii se dăruiesc dar meciurile se pierd, mai crede cineva că e posibil aşa ceva?

CONCORDIA CHIAJNA - OŢELUL GALAŢI 3-0 (0-0)

Meci disputat vineri seară, în etapa a 19-a din Liga I

Stadion Concordia, spectatori 1.500

Au marcat: Dina min. 58 şi 67, Purece min. 90+3

Concordia: Matache – Dyulgerov, D. Lung, Maftei, Bucurică, Bruno Madeira – R. Alves, Şt. Grigorie (min. 57, Dina), Boldrin – Wellington (min.80, Serediuc), D. Florea (min. 57, Purece). Antrenor Marius Şumudică.

Oţelul: Ma-Kalambay – Solomou, Leca, Cucu, Popescu – Altama (min. 71,Tudorie), Tavares – I. Popa, Cernat, Hamroun (min. 63 Cristea, min. 77 Dică) - Iorga. Antrenor Tibor Selymes.

Cartonaşe galbene: Maftei min. 16, Wellington min. 23 / Tavares min. 25, Leca min. 82

Arbitri:Lucian Rusandu (Sf. Gheorghe) - central, Mircea Orbuleț (București) și Daniel Hulubei (Vaslui) – asistenţi. 

Citit 2343 ori Ultima modificare Vineri, 27 Februarie 2015 20:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.