Povestea baschetbalistei Ivory James: De la terenul din curtea casei, în play-off cu Phoenix

Povestea baschetbalistei Ivory James: De la terenul din curtea casei, în play-off cu Phoenix
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Americanca a început să joace alături de cei cinci fraţi ai săi, la panoul instalat în casa părintească

Echipa de baschet feminin Phoenix, aflată la cel de-al doilea sezon în Liga Naţională, a făcut în vara trecută şase transferuri, din care patru din SUA, printre acestea aflându-se şi primele două marcatoare ale formaţiei, Chelsey Lee şi Ivory James.

A completat echipa de "trei la trei"

Pentru Ivory James, baschetul a început la panoul din curtea casei părinteşti, ca o joacă de copil alături de cei cinci fraţi ai săi. „Ei erau mai mereu pe terenul de baschet şi cum cu mine eram şase, puteam cu uşurinţă să jucăm 3 la 3, aşa că am început să fiu  tot mai prezentă pe teren. A pornit ca o joacă de copil, un mod de petrecere a timpului alături de fraţii mei”, a rememorat Ivory primele sale coşuri. A avut parte de susţinerea părinţilor, ambii foşti sportivi, mama voleibalistă, iar tatăl jucător de baseball. „Părinţii mei m-au îndrumat să practic baschetul ca sport de performanţă. Eu sunt singura care am urmat acest drum, niciunul dintre fraţii mei nu joacă la nivel profesionist, pentru ei baschetul a rămas doar un hobby”, a adăugat Ivory James.

România, prima experienţă în afara SUA

Are 23 de ani, joacă pe postul de extremă şi a fost recomandată de agenţia de impresariat care o reprezintă, caracterizind-o ca o jucătoare rapidă, bună marcatoare şi, totodată, bună apărătoare. A jucat în echipa Colegiului Monroe (New Jersey) în perioada 2010-2012, În 2012-2013 a trecut la echipa Universităţii Wright State, pentru care a evoluat în campionatul NCAA. În sezonul 2013-2014 a avut 35 de meciuri jucate, cu o medie de 17,2 puncte/partidă, fiind selectată în echipa ideală a Horizon Conference (echipele din zona de est a SUA).

Phoenix Galaţi este prima sa echipă din afara SUA, ceea ce înseamnă o experienţă nouă nu doar pentru ea, ci şi pentru familia sa. „Mamei îi lipsesc, dar se bucură pentru mine, pentru această ocazie pe care o am. Este mai fericită ştiind că fac ceea ce îmi place, decât dacă ar fi fost să rămân în SUA şi să nu fac nimic”, a spus jucătoarea americană. 

Experienţa şi cunoştinţele acumulate în SUA sunt doar câteva dintre elementele care au adus un plus valoric echipei Phoenix. „Este important ca fiecare să facă ceea ce ţine de postul ocupat în teren şi astfel să putem să fim o echipă adevărată. Consider că ne potrivim destul de bine în teren şi suntem o echipă bună. Am dovedit asta prin calificarea, în premieră, în play-off”, a mai spus Ivory.

„Aş fi tristă să nu continui la Galaţi”

Ivory James a mărturisit că la randamentul său bun din teren o mare contribuţie au avut suporterii, a căror susţinere a ajutat-o să se adapteze repede. „De zece ani, de când fac baschet, acesta este cel mai frumos public pe care l-am avut. Nu a contat că am câştigat sau am pierdut, cei din tribune ne-au susţinut şi asta a contat cel mai mult. Îmi place energia acestui public şi de fiecare dată când intru în teren vreau să joc şi pentru ei”, a spus emoţionată Ivory. Acesta este unul din aspectele pentru care îşi doreşte să continue şi în sezonul viitor la Phoenix. „Am vorbit cu cei din staff, Galaţiul este una dintre opţiunile mele. Mă simt bine aici, îmi place, iar cu aşa susţinere din partea publicului, chiar aş fi tristă dacă nu aş putea continua aici”, a declarat Ivory James. 

Jucătoarea americană a încheiat sezonul regulat cu o medie de 14,88 puncte pe meci, evoluând în 25 de partide. 

În prima fază din play-off, Phoenix va juca cu CSM Târgovişte după sistemul cel mai bun din trei meciuri. Primul joc va avea loc pe 19 martie, în deplasare, iar la Galaţi se va juca pe 22 martie.

Citit 952 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Martie 2015 16:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.