Voleibaliştii de la Arcada joacă astăzi ultimul meci acasă din sezonul regulat
Foto: Arcada Galaţi (Foto S. Baciu)

Voleibaliştii de la Arcada joacă astăzi ultimul meci acasă din sezonul regulat
Arcada Galaţi (Foto: S. Baciu)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Voleibaliştii echipei Arcada susţin vineri, 6 martie, pe teren propriu, meciul cu formaţia Ştiinţa Explorări Baia Mare, din cadrul celei de-a 21-a etape, penultima din sezonul regulat al Campionatului Diviziei A1. Arcada se află pe locul al cincilea, cu 31 de puncte (setaveraj 42:41), iar miza acestui joc o constituie păstrarea acestei poziţii, calificante în turneul play-off pentru locurile 5-8. Pentru a urca o poziţie şi a intra în semifinale, Arcada ar avea nevoie de punctaj maxim în ultimele două etape, cumulat cu două eşecuri fără punct, adică maxim un set câştigat pe meci, pentru SCMU Craiova, însă practic acest lucru este aproape imposibil, oltenii având o partidă uşoară în ultima rundă, acasă, cu penultima clasată, VCM Piatra Neamţ. În schimb, avansul faţă de locul şase este unul minim, de un singur punct. Astfel, pentru Arcada rămâne ca obiectiv clasarea după play-off pe locul 5, care aduce participarea în Cupa Challenge.

Revenind la jocul de astăzi, programat de la ora 16,00, în Sala Sporturilor „Dunărea”, gălăţenii nu concep un alt rezultat decât un succes de trei puncte, în confruntarea cu Ştiinţa Explorări Baia Mare. "Avem prea multe meciuri încheiate în cinci seturi (n.r. - 11 astfel de rezultate, nouă în campionat şi două în Cupa României). Acest joc trebuie să ne aducă toate punctele, pentru a ne asigura locul 5, o poziţie mai convenabilă pentru play-off. În ultima parte a competiţiei, echipa noastră a marcat un crescendo în ceea ce priveşte potenţialul de joc şi sunt sigur că şi în meciul cu Baia Mare putem obţine un rezultat favorabil, mai ales că am câştigat şi în tur, cu 3-2", ne-a declarat antrenorul principal Marian Apostu.

Până la prima fază din play-off, ale cărei meciuri vor debuta pe 21 martie, Arcada mai are de disputat încă două partide. Pe 14 martie, se va deplasa la Phoenix Şimleu Silvaniei, iar patru zile mai târziu se va disputa partida retur din optimile de finală ale „Cupei României”, cu VCM Tomis Constanţa.


 

Citit 880 ori Ultima modificare Vineri, 06 Martie 2015 10:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.