Pentru DUNĂREA CAMPIOANĂ, marţi şi miercuri la Patinoar adunarea!

Pentru DUNĂREA CAMPIOANĂ, marţi şi miercuri la Patinoar adunarea!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Meciurile trei şi patru ale finalei Ligii Naţionale se joacă pentru ceva ce n-a mai văzut Galaţiul, titlul naţional pentru echipa de hochei a oraşului


Echipa momentului în sportul gălăţean este, fără îndoială, cea de hochei CSM Dunărea, iar acest lucru se speră să se vadă prin umplerea tribunelor Patinoarului, în această seară şi mâine, la partidele cu numărul trei şi patru din finala Ligii Naţionale, împotriva formaţiei Steaua Bucureşti.

Miza este una uriaşă, Dunărea a câştigat în deplasare primele două jocuri ale finalei şi are şansa să obţină primul titlu de campioană din istoria hocheiului gălăţean, acasă, în faţa publicului care a ajutat-o enorm să elimine în semifinale deţinătoarea trofeului, Corona Braşov, la începutul săptămânii trecute.

Ultimul act al campionatului se dispută după sistemul cel mai bun din maxim şapte meciuri, Dunărea conduce la general cu 2-0 şi mai are nevoie de încă două victorii pentru a închide finala. Astfel, dacă va câştiga meciul din această seară, programat de la ora 19,00, se va ajunge la cea mai dorită postură pentru Dunărea, cea de a juca miercuri (ora 17,00) în patinoarul de acasă, în faţa propriilor suporteri, cu trofeul de campioană pe masă. 

Antrenorul secund Marius Trandafir a subliniat că, deşi echipa sa conduce cu 2-0 la general, finala nu este nici pe departe jucată, considerând meciul trei, din această seară, mai important şi mai dificil decât primele două, disputate la Cârţa. „Trebuie să ne gândim numai la partida de marţi, să reuşim să rămânem concentraţi la cel mai înalt nivel pentru că finala nu este jucată, adversarul este redutabil. Avem nevoie de susţinerea publicului pentru o atmosferă şi un rezultat ca la decisivul din semifinală”, a declarat Marius Trandafir.

Spusele antrenorului de la Dunărea referitoarea la forţa de joc a adversarei sunt argumentate de rezultatele din fazele de calificare. Steaua a învins echipa gălăţeană în 10 din cele 11 partide jucate. În actuală formulă a lotului, Dunărea a jucat cu Steaua în două meciuri, ambele pierdute: 2-5 la Gheorgheni şi 2-4 la Galaţi.

Primă promisă de Consiliul Local

Întruniţi în şedinţă extraordinară, consilierii locali au aprobat, ieri, premierea echipei de hochei cu suma de 250.000 de lei, pentru rezultatele obţinute în cadrul campionatului naţional. Iniţial, au existat aleşi care au vrut să condiţioneze premierea sportivilor de câştigarea campionatului. Ulterior, însă, au căzut de acord că performanţa de până acum este una extraordinară şi că hocheiştii merită o primă şi pentru ajungerea în finală. Însă, suma de 250.000 va fi un supliment al finanţării ulterioare a clubului doar dacă se câştigă titlul naţional, altfel va fi scăzută din suma totală care va fi alocată pe întregul an pentru întregul club. (Anca Melinte)


CITEŞTE ŞI: Echipa DUNĂREA CHEAMĂ GĂLĂŢENII la “ninsoare cu jucării pe gheaţă”, în FINALA campionatului de hochei

Citit 1858 ori Ultima modificare Luni, 23 Martie 2015 21:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.