Voleibaliştii de la Arcada, la un singur pas de cupele europene

Voleibaliştii de la Arcada, la un singur pas de cupele europene
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipa masculină de volei Arcada Galaţi, care s-a clasat pe locul V la finalul sezonului regulat din Divizia A1, au trecut cu bine, dar nu fără emoţii, de prima fază din play-off, zona locurilor 5-8. Formaţia gălăţeană a întâlnit echipa Unirea Dej, pe care a învins-o cu 2-1 la general, toate cele trei partide disputându-se la Galaţi.

Primul meci a fost adjudecat surprinzător de oaspeţi (scor 3-1), Arcada câştigându-le pe următoarele, cu 3-0, respectiv 3-1.

Meciul decisiv a avut loc luni seară şi a avut un început care a dat mari emoţii susţinătorilor echipei din Galaţi. Primul set a fost o dispută de aproape jumătate de oră, sub semnul echilibrului, decisă în prelungiri. Unirea Dej s-a desprins la mijlocul setului dar a fost egalată la 22. Au urmat cinci egalităţi, tot atâtea mingi de set pentru Arcada, dar în cele din urmă oaspeţii au închis în favoarea lor primul act. Aceasta a fost ultima zvâcnire a celor de la Unirea Dej, pentru că Arcada şi-a ridicat nivelul jocului, l-a menţinut sus şi a câştigat foarte clar următoarele trei seturi. Rezultatul final a fost 3-1 (26-28, 25-17, 25-19, 25-15).

Arcada a fost condusă la acest joc de secundul Nicuşor Harabagiu, care a folosit pe întregul parcurs al partidei aceeaşi componenţă a echipei: Bartha, Zupanc, Radovici, Dumitrache, Cosici, Paşcan – Cristudor (libero). 

În faza următoare, echipa gălăţeană va juca pentru locurile 5-6 cel mai probabil cu CSM Bucureşti, care conduce în celălalt joc din play-off pe Explorări B. Mare cu 1-0 la general, după ce a câştigat în deplasare prima confruntare. Dacă va trece cu bine şi de acest ultim duel al sezonului, Arcada îşi va îndeplini obiectivul, clasarea pe locul 5 şi dreptul de a participa în ediţiia următoare a cupelor europene, în Challenge Cup. 

Citit 784 ori Ultima modificare Marți, 24 Martie 2015 16:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.