Vineri seară hocheiştii de la Dunărea pot deveni CAMPIONI

Vineri seară hocheiştii de la Dunărea pot deveni CAMPIONI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Meciul al cincilea al finalei Ligii Naţionale, împotriva echipei Steaua, se joacă de la ora 19.00, la Braşov, şi este televizat de Digisport

Echipa de hochei Dunărea Galaţi are ocazia ca în această seară să închidă în favoarea sa finala Ligii Naţionale şi să se întoarcă acasă cu trofeul de campioană. După primele patru partide ale finalei cu Steaua Bucureşti, Dunărea conduce la general cu 3-1 şi mai are nevoie de o singură victorie, din maxim trei jocuri, pe care o poate obţine în această seară.

Steaua s-a sucit, n-a mai vrut la Cârţa

Meciul al cincilea al finalei Ligii Naţionale de hochei dintre Steaua şi Dunărea Galaţi, cu echipa bucureşteană în postura de gazdă, se va disputa de la ora 19,00, dar nu în patinoarul din Cârţa, aşa cum fusese stabilit iniţial.

Cei de la Steaua au anunţat joi, la prânz, că au ales să joace această partidă în patinoarul din Braşov, ceea ce a dat peste cap planurile celor de la Dunărea. În momentul în care s-a anunţat această schimbare, echipa gălăţeană se afla în autocar, pornită cu trei ore înainte, în drum spre Cârţa. A fost nevoie de schimbarea traseului şi de găsirea rapidă a unei soluţii optime de cazare în Braşov.

Este de aşteptat ca echipa gălăţeană să aibă parte de ostilitate în această seară, având în vedere că cei de la Corona Braşov, supăraţi după ce au fost eliminaţi în semifinale de Dunărea, şi-au găsit o scuză în amplasamentul din tribune al propriei galerii, la Galaţi, reproşându-le printre altele că aceasta a fost pusă prea în lateral.

Impresionaţi de atmosferă

Dunărea Galaţi a ajuns în postura de a juca cu trofeul de campioană pe masă după entuziasmanta victorie cu 7-0, obţinută miercuri, pe teren propriu. Acest scor reprezintă victoria la cea mai mare diferenţă pe care Dunărea a obţinut-o în faţa Stelei în cei 45 de existenţă ai echipei gălăţene.

Partida s-a jucat cu aproximativ 2.800 de spectatori în tribune, mulţi dintre foştii hocheişti gălăţeni spunând că niciodată nu s-a mai jucat un meci de campionat în patinoarul din Galaţi cu o afluenţă atât de mare de public.

Atmosfera creată de spectatori i-a impresionat până la lacrimi până şi pe cei mai experimentaţi hocheişti de la Dunărea. "Vă mulţumesc din toată inima, în toată cariera mea nu am mai avut parte de un meci cu o asemenea atmosferă", i-a spus Radu Viorel (45 de ani) unui suporter din peluză, după meci. O astfel de afirmaţie spune totul despre public, în condiţiile în care este făcută de cel mai bun portar al hocheiului românesc din ultimii 25 de ani, un hocheist care a trăit tot ce se poate pe gheaţă în cei 39 de ani trecuţi de când s-a apucat de hochei.

Antrenorul secund Marius Trandafir a încercat din primele minute de după meci să tempereze euforia hocheiştilor săi. "Finala încă se joacă, noi trebuie să fim rezervați. Cheia succesului a fost atitudinea băieţilor, trebuie să şi-o păstreze", a spus Trandafir.

De altfel, Paul Burada, unul dintre cei mai mari hocheişti pe care i-a avut Galaţiul, a subliniat dăruirea fără menajamente a băieţilor de la Dunărea. "L-aţi văzut pe Vitali (n.r. - Vitali Donika) cum s-a aruncat în faţa pucului la 7-0. Nu la 1-0 sau 2-0, ci la 7-0! Devotament şi profesionism total", a spus Burada, care a jucat până anul trecut pentru Dunărea.

Susţinere de la Chişinău

Special pentru meciul de miercuri seară, în Galaţi s-a aflat un grup venit de la Chişinău, în frunte cu preşedintele Federaţiei de Hochei din Republica Moldova. "După rezultatul de marţi (n.r. - eşecul cu 1-3), am realizat că echipa are nevoie azi de absolut toţi suporterii, aşa că am pornit la drum. Hai, Dunărea!", şi-a explicat prezenţa Iurie Topală, oaspete al antrenorului de juniori de la Dunărea, Ion Berdilă.

Citit 1386 ori Ultima modificare Joi, 26 Martie 2015 21:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.