PERFORMANŢĂ ISTORICĂ / CSM Dunărea este noua campioană a României la hochei!
Foto: Foto: Sorin Pană

PERFORMANŢĂ ISTORICĂ / CSM Dunărea este noua campioană a României la hochei!
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

UPDATE: Primăria intenționează să organizeze o festivitate specială, pe măsura perfomanței senzaționale reușită de hocheiștii de la Dunărea Galați, în cadrul căreia va fi prezentat publicului din Galați trofeul de campioană. "Să-i aplaudãm şi sã îi cinstim aşa cum se cuvine pe campionii noştri de la Dunărea Galaţi! Bravo, băieţi! Suntem mândri de voi! Vã aşteptãm acasã sã vã cinstim cum se cuvine cu patinoarul, templul vostru, plin!", a fost mesajul transmis echipei de primarul Marius Stan, la puţin timp după terminarea meciului de la Braşov. Cel mai probabil, festivitatea va avea loc marţi după-amiază, dar deocamdată nu au fost stabilite toate detaliile, conform celor din conducerea CSM Dunărea. Viaţa Liberă vă va informa imediat ce se va hotărî data şi ora la care va avea loc evenimentul.


 

* Echipa Galaţiului a învins Steaua cu 3-1 (0-0, 3-1, 0-0) în meciul al cincilea al finalei şi s-a impus la general cu 4-1

Meciul cinci al finalei Ligii Naţionale a avut un preambul murdar din partea celor de la Steaua, oarecum de aşteptat după ce au schimbat locul de disputare târziu, cu o zi înainte: la Braşov, în timp ce echipa gălăţeană se afla în drum spre Cârţa, gazda iniţială a jocului.

Şicanele au continuat şi vineri, înainte de joc, când grupului de suporteri venit din Galaţi i s-a refuzat accesul cu tobe şi goarne.

Chiar şi aşa, fundalul sonor în care a început disputa a fost dominat de fanii gălăţeni, în timp ce pe gheaţă startul a fost sub semnul echilibrului, vreme din vreo cinci minute.

După o superioritate numerică nefructificată, deşi adversarul a fost fixat în treimea proprie, Dunărea a început să fie echipa mai insistentă, în timp ce Steaua a încercat să dea replica pe contraatacuri, dar s-a intrat la prima pauză fără mari ocazii şi, implicit, fără gol, chiar dacă spre final Dunărea a avut de suportat o eliminare.

În repriza a doua a început acţiunea cu adevărat, cu trei ocazii gălăţene (min. 22, 23 şi 24), urmate de 50 de secunde în dublă superioritate pentru Dunărea, dar nefructificate, iar pe contraatac Steaua a deschis scorul (min. 33). Echipa gălăţeană a reacţionat imediat, a început să atace furibund şi a egalat după două minute, prin Levente Lorincz. La 1-1, galeria gălăţeană s-a mărit cu baschetbalistele de la Phoenix, venite imediat după meciul lor de la Sf. Gheorghe, entuziasmul din peluza gălăţenilor fiind amplificat de golul de 2-1 marcat de Donika (min. 38). Echipa gălăţeană a continuat cu un elan ofensiv impresionant, o bucurie în joc materializată de acelaşi Lorincz, cu două secunde înainte finalul reprizei. 3-1 şi în ultima pauză în vestiarul Dunării se simţea parfum de campioană.

Mai era de trudă, Steaua încercând cu disperare să mai prelungească finala, dar nici în superioritate numerică n-a reuşit să treacă de senzaţionalul portar Otto Onodi, apărat de coechipierii care se aruncau în faţa pucului! Un adevărat baraj viu în faţa porţii gălăţene, nervi printre stelişti, durităţi, dar secundele curgeau cu Dunărea umflată, revărsată spre fericire. Spre titlul de campioană! Pe care Galaţiul îl are începând de vineri-seară, primul în cei 45 de ani de existenţă a echipei!

Citit 6898 ori Ultima modificare Sâmbătă, 28 Martie 2015 16:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.