CAMPIONII îşi sărbătoresc TRIUMFUL alături de fani. HOCHEIŞTII de la Dunărea vă aşteaptă la PATINOAR
Foto: Campionii hocheiului românesc

CAMPIONII îşi sărbătoresc TRIUMFUL alături de fani. HOCHEIŞTII de la Dunărea vă aşteaptă la PATINOAR
Campionii hocheiului românesc
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Evenimentul dedicat echipei de hochei CSM Dunărea va începe la ora 17,30, marii performeri urmând să intre pe gheaţă în jurul ore 18,00


Primăria Municipiului Galaţi şi CSM Dunărea va organiza în această seară o festivitate specială, pe măsura perfomanței senzaționale reușită de echipa de hochei a acestui club, câştigarea titlului de campioană a României. Evenimentul, al cărui principal punct de atracţie îl reprezintă prezentarea trofeului de campioană publicului gălăţean, va începe la ora 17,30, cu cei mai mici hocheişti ai clubului în acţiune. Apoi, vor ieşi în faţa publicului sportivii secţiei de patinaj artistic, pentru ca în jurul orei 18,00 să intre pe gheaţă marii performeri ai sportului gălăţean, proaspeţii campioni naţionali, hocheiştii de la Dunărea Galați.

Va avea loc un meci demonstrativ susţinut de campioni, posibil însoţiţi pe gheaţă şi de foşti hocheişti legendari ai Galaţiului, după care va veni punctul culminat, prezentarea trofeului de campioană

Prin această acţiune, hocheiştii campioni doresc să sărbătorească mare succes, primul din istoria echipei gălăţene, alături de gălăţenii care i-au susţinut în drumul spre trofeu. La meciul decisiv al semifinalei cu Corona Braşov, ca şi la cele două jocuri de la Galaţi din finală, cu Steaua, în tribunele patinoarului Dunărea au fost în medie câte 2.500 de spectatori. 

Căpitanul echipei, Cătălin Geru, pentru care este foarte probabil să fie ultima intrare pe gheaţă din postura de jucător, a transmis un mesaj suporterilor, pe care i-a chemat în această seară la Patinoar. „Aţi fost fantastici. Titlul de campioană a fost câştigat în mare măsură şi de voi, cei care aţi susţinut echipa din tribună. Aţi luptat împreună cu noi pentru acest succes istoric, l-am obţinut împreună şi vrem să ne trăim bucuria tot împreună. Vă aşteptăm cu trofeul de campioană la patinoar”, a spus Geru.

CSM Dunărea Galaţi a reuşit să furnizeze una din cele mai mari surprize ale ultimelor două decenii în hocheiul românesc, câştigând Liga Naţională deşi era cotată de specialişti cu cel mult a patra şansă. În semifinale, a reuşit să treacă de marea favorită, Corona Braşov, care câştigase titlul sezonul anterior, după victorii cu 4-1 şi 4-3 în primele două meciuri de la Galaţi, două eşecuri cu acelaşi scor, 1-6, la Braşov şi  3-2 în partida decisivă de la Galaţi.

În finală, Dunărea a început perfect, cu două victorii în deplasare, la Cârţa: 6-3 şi 3-1. Au urmat două partide la Galaţi, prima pierdută cu 1 -3 şi a doua câstigată cu un istoric 7-0, cea mai categorică victorie în faţa Stelei în 45 de ani de existenţă a echipei. Finala a fost închisă în deplasare, la Braşov, scor 4-1, vinerea trecută.


 

Citit 1328 ori Ultima modificare Luni, 30 Martie 2015 20:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.