INTERVIU cu antrenorul echipei de baschet Phoenix: "Puteam să învingem campioana"

INTERVIU cu antrenorul echipei de baschet Phoenix: "Puteam să învingem campioana"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipa de baschet feminin Phoenix Galaţi, aflată la a doua prezenţă în Liga Naţională (LNBF), şi-a atins obiectivul fixat la începutul sezonului competiţional 2014-2015, accederea în play-off. 

Phoenix a încheia campionatului pe locul opt, după ce în faza a doua a play-off-ului Ligii Naţionale a înregistrat o victorie, cu CSU Olimpia Braşov şi două înfrângeri, cu BT Tymes Timişoara şi CSBT Alexandria. Analiza acestui sezon a fost făcută de antrenorul Theodosios Paralikas: 

- Sunteţi antrenorul principal al echipei feminine Phoenix de doi ani. Cum vedeţi evoluţia echipei în tot acest timp?

- Am lucrat din greu în toată acestă perioadă, echipa şi-a atins de fiecare dată obiectivele propuse înaintea celor două sezoane din LNBF. Am fost foarte competitivi şi cred că am meritat respectul oricărei formaţii împotriva căreia am jucat.

- În acest an, Phoenix s-a calificat pentru prima dată în play-off. Se putea mai mult de acest loc opt? 

- A fost foarte greu în primul tur din play-off să jucăm împotriva deţinătoarea titlului de campioană, CSM Târgovişte. Am jucat foarte bine, poate că am fi câştigat dacă nu erau problemele cu accidentările. De altfel, cele două partide din play-off au şi fost cele mai echilibrate dintre toate confruntările pe care le-am avut până acum cu echipa din Târgovişte. Acele accidentări s-au resimţit şi apoi, în faza a doua.

- Care a fost cel mai plăcut moment din acest campionat?

- De departe, victoria în faţa formaţiei CSU Alba Iulia, când toate jucătoarele au reuşit cel mai bun baschet. Acea victorie a fost meritul întregii echipe.

- Dar cel mai neplăcut?

- Înfrângerea de la Satu Mare, când fetele au jucat mult sub potenţial, pierzând astfel ocazia de a încheia pe un loc mai bun în clasamentul Ligii Naţionale.   

  

Cine este "Sakis" Paralikas

S-a născut la data de 2 aprilie 1974, în Thessaloniki, Grecia. A jucat timp de patru sezoane în Divizia A1 la Aris Thessaloniki, şapte ani a evoluat în Divizia A2, la echipele Milon BC, Sporting BC şi Ment BC. Şi-a încheiat cariera de jucător în 2005. A câştigat European Cup în sezonul 92-93 cu Aris Thessaloniki.

La 23 de ani şi-a început activitatea de tehnician, ca asistent la Lavrio BC (echipa din A2), în timp ce era şi antrenor la echipa de juniori Milon BC. În 2012 a venit ca antrenor secund la CSM Târgovişte, unde antrenor principal era un conaţional, Georgios Dikeoulakos. Cei doi sunt, în aceaşi formulă, antrenorii selecţionatei Greciei. Apoi, tot la Târgovişte, a fost secundul lui Florin Nini, managerul general al clubului Phoenix Galaţi. În vara anului 2013 a preluat ca principal echipa feminină gălăţeană.

Citit 1152 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Aprilie 2015 18:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.