Şahiştii gălăţenii au obţinut zece medalii la “Naţionale”
Foto: EX FOTO: Ioana Chicăroşie şi Octavian Panţuru

Şahiştii gălăţenii au obţinut zece medalii la “Naţionale”
EX FOTO: Ioana Chicăroşie şi Octavian Panţuru
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În ultimii ani, Galaţiul a devenit unul din cele mai puternice centre de copii din ţară la şah, aspect evidenţiat la recentele Campionate Naţionale pentru copii şi juniori, unde cluburile gălăţene au obţinut zece medalii.

Competiţia a avut la Călimăneşti Căciulata, cu o participare numeroasă, numai la proba de şah clasic pentru copii fiind înscrişi 541 de şahişti. Galaţiul a a avut una dintre cele mai numeroase delegaţii, formată din 46 de copii: 16 de la Genius  (antrenori Florin Păunescu şi Ionel Covrig), 10 de la Şah Club (Lucian Jugaru), 10 de la Diana (Mihai Tufă), 9 de la ACS Smart Galaţi (Lucian Gâlea), plus gălăţeanul Marius Isfan, legitimat acum la Fair Play Brăila.

Medaliile le-au revenit reprezentanţilor cluburilor Genius, Diana şi Şah Club. Ioana Bianca Chicăroşie (Genius) a obţinut trei titluri de campioană naţională, la şah clasic, rapid şi dezlegări. De la Genius, clasări bune au mai reuşit Raisa Georgiana Vulpe (locul 4) şi Octavian Nicu Panţuru (locul 7).

De la Diana, Dragoş Antonică a luat aurul la clasic şi două bronzuri, la rapid şi dezlegări, în timp ce Eduard Păcurariu, de la Şah Club, a luat argintul, iar Alexandru Crăiţă şi Cosmin Alex Codreanu au obţinut medaliile de bronz, toţi la blitz. De asemenea, gălăţeanul Marius Isfan, de la Fair Play Brăila, s-a clasat pe locul 3 la clasic, în cea mai puternică grupă, cea de băieţi 12 ani.

În urmă clasărilor fruntaşe la proba de şah clasic, 11 gălăţeni au fost cooptaţi în loturile naţionale: câte patru de la Şah Club şi Genius, unul de la Diana, unul de la Smart şi Marius Isfan.

Citit 1780 ori Ultima modificare Luni, 13 Aprilie 2015 15:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.