SUSŢINERE de la românii din Canada! Echipa de FED CUP a României vrea să se simtă la Montreal ca la Galaţi
Foto: Suporterii români vin şi la antrenament. În mijlocul echipei, Mira Teodorescu, fostă jucătoare de tenis, stabilită la Montreal

SUSŢINERE de la românii din Canada! Echipa de FED CUP a României vrea să se simtă la Montreal ca la Galaţi
Suporterii români vin şi la antrenament. În mijlocul echipei, Mira Teodorescu, fostă jucătoare de tenis, stabilită la Montreal
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Irina Begu şi coechipierele sale mizează pe susţinerea numeroasei comunităţi româneşti din Canada


Componentele echipei de tenis a României n-au uitat atmosfera din Patinoarul de la Galaţi, de la partida precedentă din Cupa Federaţiei, câştigată în faţa Spaniei cu 3-2, spunând că îşi doresc un sprijin similar din partea comunităţii româneşti din Montreal şi împrejurimi la întâlnirea cu echipa Canadei, programată sâmbătă şi duminică.

Jucătoarea Irina Begu, numărul 1 din lotul României aflat la Montreal prin prisma poziţiilor din clasamentul mondial, a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută în Canada, că la Galaţi, la întâlnirea cu Spania, publicul le-a ajutat foarte mult pe ea şi pe colegele sale şi că speră ca şi la Montreal numărul susţinătorilor să fie mare.

"La Galaţi, publicul ne-a ajutat foarte mult. Datorită lor am câştigat acel meci de dublu. Sper să avem şi aici susţinători mulţi, care să ne încurajeze. Contează foarte mult ajutorul lor", a spus Irina Begu.

Alina Cercel Tecşor, căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, şi-a exprimat convingerea că în tribunele arenei "Maurice Richard" din Montreal se vor afla mulţi români. „Sala arată foarte bine şi ne simţim bine aici. Aşteptăm mulţi români să ne încurajeze. Ştim cum e să joci în altă parte şi nu acasă, dar sunt sigură că susţinătorii noştri ne vor oferi ceea ce aşteptăm de la ei: încurajare şi foarte mult suflet, aşa cum punem şi noi în tot ceea ce facem", a declarat Alina Cercel Tecşor.

De altfel, pe pagina de facebook a echipei noastre, românii din Canada au început să-şi anunţe prezenţa la meci. „Da! Rândul 1! Venim de la Quebec, cu mic, cu mare, să strigăm cât mai tare "Hai România!" Mă bucur să citesc că vin şi alţi români la meciuri! Să sperăm că vom fi cât mai mulţi să vă încurajăm, ca să vă simţiţi ca acasă”, a fost mesajul trimis echipei de către unul dintre, Carmen Tibirna.

„Suprafaţa ne avantajează”

Căpitanul nejucător Alina Cercel Tecşor a precizat că jucătoarele noastre sunt mulţumite de suprafaţa de joc aleasă de canadieni, una similară celei pe care s-a jucat la Galaţi, dar cu o granulaţie care o face mai rapidă. "Suprafaţa de joc este una bună, ne avantajează. Este într-adevăr una rapidă”, a spus Alina Cercel Tecşor.

Jucătoare Raluca Olaru, care în ultima vreme s-a axat pe proba de dublu şi este de aşteptat să facă pereche, duminică, cu Irina Begu, a spus că la Montreal condiţiile sunt bune: "Condiţiile sunt bune, încercăm să ne acomodăm cu suprafaţa. Mă bucur foarte mult că am revenit în echipă. Atmosfera este OK, abia aştept meciurile".

Alexandra Dulgheru, care în mod normal va evolua la simplu, a subliniat că în circuitul profesionist îi lipseşte spiritul de echipă din Fed Cup. „E frumos să jucăm în echipă. Fiind un sport individual, în care noi avem grijă de noi înşine, acum e cu totul altceva, trebuie să ne gândim la toată echipa. Intervine spiritul de echipă, care în timpul anului ne lipseşte. De câteva ori pe an vine o perioadă când nu luptăm numai pentru noi, ci reprezentăm ţara, făcând parte dintr-o echipă", a afirmat Alexandra Dulgheru.

Întâlnirea Canada - România va avea loc sâmbătă şi duminică, la Arena Maurice Richard din Montreal. Învingătoarea va evolua în 2016 în cea mai înaltă divizie a competiţiei, iar învinsa va juca în Grupa Mondială II.

Pentru România vor evolua Irina-Camelia Begu - locul 33 WTA, Alexandra Dulgheru - 69 WTA, Andreea Mitu - 104 WTA şi Raluca Olaru - locul 62 WTA la dublu.

Canada va fi reprezentată de Eugenie Bouchard - locul 7 WTA, Gabriela Dabrowski - locul 181 WTA, Sharon Fichman - locul 205 WTA şi Francoise Abanda - locul 260 WTA.


CITEŞTE ŞI: "American story": Uriaşul din New York, baschetbalist la Phoenix Galaţi

Citit 1281 ori Ultima modificare Joi, 16 Aprilie 2015 19:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.