FED CUP/ Alexandra Dulgheru a fost eroina primei zile, a bătut-o pe Bouchard

FED CUP/ Alexandra Dulgheru a fost eroina primei zile, a bătut-o pe Bouchard
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

În Fed Cup, România are echipă în adevăratul sens al cuvântului. La Galaţi, cu Spania, eroina partidei a fost Irina Begu, „racheta a doua” din acel moment, , iar acum a venit rândul rezervei  de atunci, Alexandru Dulgheru. La Montreal, în barajul cu Canada pentru intrarea în Grupa Mondială, jucătoarea care nu evoluase deloc la Galaţi a scos echipa dintr-o situaţie critică. Alexandra Dulgheru a intrat pe teren după ce Irina Begu a pierdut suprinzător cu Abanda, în condiţiile unei accidentări, şi era oarecum obligată să o învingă pe Eugenie Bouchard pentru ca echipa să mai aibă sanşe să câştige acest baraj. O presiune uriaşă, mai ales că avea în faţă o adversară redutabilă, clasată pe locul 7 în lume, căreia i-a făcut faţă într-o manieră impresionată şi a obţinut o victorie de senzaţie: 6-4, 6-4.

În ultimul game, pe serviciul său, Dulgheru a arătat că are şi o putere mentală fantastică, reuşind să-şi păstreze cumpătul şi să se impună în cel mai tensionat şi disputat moment al meciului: au fost nu mai puţin de şapte egalităţi, o primă minge de meci ratată cu un ghinion incredibil, lovitura adversarei lovind banda fileului şi trecând dincolo, apoi alte două mingi de meci nefructificate, dar a avut nervi tari şi a închis meciul la a patra şansă din acest game şi a cincea în total (a mai avut o minge de meci în game-ul anterior, pe serviciul adversarei).

I-a plătit-o lui Bouchard

Imediat după punctul câştigător, a urmat replica Alexandrei la gestul lui Bouchard de la tragerea la sorţi, când a refuzat să strângă mâna întinsă de româncă. Dulgheru s-a dus spre loja echipei României, a întins mâna spre cei din staff şi apoi şi-a retras-o. Apoi, s-a dus la fileu şi a dat mîna cu adversara.

Apoi, Alexandra Dulgheru a fost asaltată de numeroşii români care au susţinut-o din tribune, sesiunea de autografe prelungindu-se minute bune. Şi suporterii români au ironizat-o pe Bouchard, unul dintre aceştia desenând repede pe steagul tricolor o strângere de mâini.

Duminică, de la ora 20.00 (televizare Dolce Sport), se joacă următoarele două meciuri de simplu: Irina Begu sau Andreea Mitu - Eugenie Bouchard şi Dulgheru - Abanda. Apoi, dacă va fi cazul, va urma partida de dublu.

Partida Canada – România din Fed Cup este prezentată în "Viaţa liberă" cu sprijinul companiei Arcada.

Citit 1097 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.