OŢELUL a detonat BOMBA CAMPIONATULUI, a bătut liderul în deplasare
Foto: sursa foto: prosport.ro

OŢELUL a detonat BOMBA CAMPIONATULUI, a bătut liderul în deplasare
sursa foto: prosport.ro
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ultima clasată din Liga I, Oţelul Galaţi, şi-a spălat duminică o parte din păcatele acestui sezon, reuşind să producă cea mai mare surpriză din ultimii ani în fotbalul românesc: a învins în deplasare liderul campionatului, Steaua Bucureşti.

Oţelul a câştigat cu scorul de 2-1 (2-0), într-un meci din etapa a XXVII-a a actualei ediţii de campionat. Golurile au fost marcate de Ţucudean '77 pentru Steaua şi Latovlevici '19 (autogol) şi Hamroun '45 pentru Oţelul.

La primul gol al Oţelului după 491 de minute de pauză Cernat a plecat de la limita ofsaidului, a scăpat singur cu Arlauskis, a încercat să-i paseze lui Tavarez în faţa porţii goale, însă Latovlevici a deviat în propria poartă. La golul de 0-2, Dan Popescu a centrat de pe partea stângă, iar Hamroun, venit din spate, a luat faţa fundaşilor şi a înscris cu un şut din cădere, fără preluare, de la opt metri. Steaua a redus din diferenţă prin Ţucudean, care a reluat din şase metri o centrare a lui Stanciu.

În minutul 90+3, de la Oţelul Galaţi a fost eliminat Milea după ce a primit al doilea cartonaş galben pentru un presupus fault la Chipciu. Centralul Robert Dumitru a acordat cu foarte multă uşurinţă penalti pentru gazde, dar Rusescu a ratat, trimiţând mingea în bară.

După ce în ultimele cinci partide precedente cu Oţelul steliştii au avut parte mereu de arbitraje scandalos de favorabile, acum le-a venit lor rândul să acuze arbitrajul, căruia i-au reproşat neacordarea a două penaltiuri. Totodată, au primit penaltiul ratat în prelungiri gratuit, Milea punând mâna pe adversar dar şi-a retras-o repede, fără a-l trage sau împinge.

Oţelul Galaţi a evoluat în formula: Abraham - Solomou (Milea '39), Miron, Sissoko, Popescu - Cucu, Tavarez - I. Popa, Cernat (Tătar '81), Hamroun (Murgoci '64) - Iorga. Antrenor: Florin Marin.

Aceasta este a doua victorie a Oţelului în deplasare contra celor de la Steaua, precedenta datând din 1997. Antrenorul Florin Marin este la doua victorie din acest campionat pe terenul Stelei, după cea din tur cu Ceahlăul.

 

Citit 3603 ori Ultima modificare Duminică, 19 Aprilie 2015 23:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.