FED CUP/ Horă românească la Montreal, Dulgheru a făcut punctul victoriei în fața Canadei
Foto: foto Sonia Baciu

FED CUP/ Horă românească la Montreal, Dulgheru a făcut punctul victoriei în fața Canadei
foto Sonia Baciu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE/ Cuplul Gabriela Dabrowski /Sharon Fichman a învins, cu scorul de 6-1, 4-6, 10-5, perechea Andreea Mitu/Raluca Olaru, stabilind scorul final al întâlnirii Canada - România la 2-3, rezultat care readuce formaţia tricoloră în Grupa Mondială a Cupei Federaţiei pentru prima dată din 1992, relatează DIGI24.

Partida de dublu, care a durat o oră şi 29 de minute, nu mai putea schimba echipa calificată în elita Fed Cup, pentu că, anterior, Alexandra Dulgheru, locul 69 WTA, o învinsese pe Francoise Abanda, 260 WTA, oferind României punctul victoriei în întâlnirea cu Canada, scor 3-1, şi asigurând prezenţa pentru prima dată din 1981 între cele mai bune opt echipe feminine de tenis din lume, în Grupa Mondială a Fed Cup.


 

 

Echipa feminină de tenis a României a promovat în Grupa Mondială a Fed Cup după ce a învins Canada cu scorul general de 3-1, la Montreal. Ultimul punct necesar pentru victoria echipei României a fost adus, în noaptea de duminică spre luni, de Alexandra Dulgheru (locul 69 WTA), care a învins-o pe Francoise Abanda cu 3-6, 7-5, 6-2. Astfel, nu a mai fost nevoie de meciul de dublu pentru stabilirea învingătoarei, această partidă urmând să se dispute totuşi, pentru palmares.

Dulgheru a avut parte de un meci foarte greu cu tânara Abanda (18 ani), a jucătoare cu mult mai valoroasă decât o arată locul pe care îl ocupă în ierarhia mondială WTA, 260. Jucătoarea română a început partida parcă exagerat de încrezătoare, a încercat să închidă schimburile repede, căutând mingi câştigătoare, dar a rezultat o sumă consistentă de greşeli neprovocate. Abanda a profitat de cadourile Alexandrei şi a câştigat primul set, conducând jocul şi în prima parte a setului doi. Dulgheru a ajuns într-o situaţie foarte delicată, condusă cu un set şi cu 4-3 în al doilea, Abanda având avansul unui break şi urma la serviciu. Din acel moment, nivelul de concentrare al Alexandrei a crescut cu fiecare minge jucată şi a egalat situaţia cu un ultim game pe serviciul canadiencei. Setul decisiv a fost început cu un break reuşit de canadiancă şi problemele păreau să continue. Din fericire, “Piti”, aşa cum este alintată Dulgheru de apropiaţi, a replicat imediat şi de la 2-2 a controlat disputa şi s-a desprins în învingătoare, aducându-I în extaz pe numeroşii români din tribune care au făcut-o să se simtă ca şi cum juca acasă. “Voi m-aţi ajutat să depăşesc momentul dificil de astazi, vă mulţumesc mult”, le-a spus Alexandra susţinătorilor echipei noastre.

Tot duminică, Andreea Mitu, locul 104 WTA, a obţinut la debutul în Fed Cup o victorie de senzaţie, cu scorul de 4-6, 6-4, 6-1, în faţa sportivei Eugenie Bouchard, locul 7 WTA, aducând echipa tricoloră în avantaj, scor 2-1. Mitu a înlocuit-o în acest meci pe Irina Begu, accidentată sâmbătă, în partida pierdută, cu scorul de 4-6, 7-5, 6-4, în faţa sportivei Francoise Abanda.

În a doua partidă de sâmbătă noapte, Alexandra Dulgheru, locul 69 WTA, s-a impus, cu scorul de 6-4, 6-4, în faţa lui Bouchard, egalând în acel moment, 1-1, scorul în întâlnirea cu Canada.

Astfel, România s-a calificat pentru prima dată din 1981 între cele mai bune opt echipe feminine de tenis din lume, în Grupa Mondială a Fed Cup. România a participat ultima dată în Grupa Mondială în 1992, dar atunci evoluau 16 echipe în principala divizie a competiţiei.

Echipa României va evolua anul viitor, în sferturile de finală ale Grupei Mondiale, alături de una dintre echipele din Rusia, Cehia, Germania, Franţa, Italia, Olanda şi Elveţia. Partidele vor avea loc în sistem eliminatoriu, adversara tricolorelor urmând a fi cunoscută după o tragere la sorţi. Dacă întâlnirea va avea loc pe teren propriu, componentele echipei doresc să joace din nou la Galaţi, încântate de condiţiile şi atmosfera avute în februarie, la partida cu Spania, conducerea federaţiei având aceeaşi opinie.

Partida Canada – România din Fed Cup este prezentată în "Viaţa liberă", de la Montreal, cu sprijinul companiei Arcada.

Citit 2092 ori Ultima modificare Luni, 20 Aprilie 2015 10:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.