Ocazii uriaşe ratate, doar egal şi OŢELUL rămâne cu şanse aproape nule de salvare

Ocazii uriaşe ratate, doar egal şi OŢELUL rămâne cu şanse aproape nule de salvare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Echipa gălăţeană a terminat la egalitate, scor 0-0, în deplasarea cu Gaz Metan Mediaş • Florin Cernat a irosit două şanse imense pentru golul victoriei, singur cu portarul


Pentru Oţelul, la Mediaş a fost un meci de şase puncte, cu o singură variantă, victoria. L-a început cu exactitate în defensivă, cu un mijloc care a încercat un joc combinativ, dar prima fază notabilă a fost un fault urât făcut de Grădinaru în careul advers. A încercat o “foarfecă”, dar nu i-a ieşit decât un picior în capul lui Velasquez (min. 18). Fundaşul gazdelor a ieşit, dar au urmat nu mai puţin de şase minute de joc cursiv, o raritate în Liga I, astfel că a fost nevoie ca Iulian Popa, mijlocaşul Oţelului, să dea mingea afară, pentru a se putea face schimbarea.

Gaz Metan a fost echipă compactă, cu răbdare, care nu s-a repezit să ocupe poziţii avansate, astfel că Oţelul n-a avut cum să-şi facă partitura tactică preferată, cea de a juca pe contraatac. Echipa gălăţeană a fost nevoită să încerce atacuri poziţionale, ceea ce nu-i convine deloc şi asta s-a văzut. Dominarea teritorială a Oţelului n-a adus faze de poartă. În schimb, gazdele au avut multe şanse pe contraatac, anulate de jocul bun al fundaşilor roş-alb-albaştri.

Abia spre finalul primei reprise, gazdele au urcat mai mult, iar răsplata le-a fost refuzată de arbitrul Unimatan, care n-a dat penalty la un fault clar al lui Solomou asupra lui Ciprian Petre (min. 37). La un minut distanţă, Cernat a încercat o nebunie de execuţie, a tras direct la poartă dintr-o lovitură liberă de la 40 de metri, portarul n-a avut reacţie, dar mingea s-a dus puţin alături.

În ultimul minut înainte de pauză, Gaz Metan a avut ocazia reprizei, portarul Abraham fusese depăşit, iar Dan Popescu a scos din faţa liniei porţii.

Cernat, ce ratări!

A doua parte a fost superbă, fotbal cât mai direct spre poartă şi şanse uriaşe de ambele părţi. Prima a fost a gazdelor (min. 48), pe o gafă a lui Abraham, care a ieşit pe o centrare, dar mingea i-a sărit din braţe, apoi Curtean a trims un lob peste poarta goală.

Pe contraatac, Tavares i-a pasat lui Cernat în poziţie ideală, singur cu portarul, dar căpitanul Galaţiului a preferat un dribling cu care a culcat un fundaş şi portarul, a rămas în faţă doar cu un alt adversar retras pe linia porţii şi a tras în acesta. Ratarea campionatului pentru Oţelul! Tot Cernat a mai avut o şansă imensă (min. 66), însă, doar cu portarul în faţă, a tras la colţul lung, dar puţin pe lângă vinclu.

Spre final, gazdele au riscat totul pe atac, dar Oţelul n-a avut vlagă să profite pe numeroasele oportunităţi de contraatac, cu mijlocaşii epuizaţi fizic.

Paradoxal, deşi înainte de meci spunea că “numai victoria contează pentru noi”, antrenorul Florin Marin n-a băgat forţe proaspete. Dimpotrivă, a făcut toate cele trei schimbări în minutele de prelungiri, pentru păstrarea rezultatului de egalitate.

GAZ METAN MEDIAŞ - OŢELUL GALAŢI 0-0

Stadion "Gaz Metan", spectatori 500

Gaz Metan: Pleşca - Creţu, Velasquez (Elton, min. 26), Muth, Buzean - Zaharia, Tahar (Bekoe, min. 73) - Ciprian Petre, Curtean (Gheorghe, min. 68), Al. Munteanu - Roman. Antrenor Ion Balaur.

Oţelul: Abraham - Solomou, Miron, Sissoko, Popescu - Helder, Cucu, Popa (Leca, min. 90+4) - Grădinaru (Stoian, min. 90+1), Cernat, Iorga (Tudorie, min. 90+3). Antrenor Florin Marin.

Cartonaşe galbene: Grădinaru - min. 18, Elton - min. 77, Creţu - min. 77 şi 90, Roman - după finalul meciului. Cartonaş roşu: Creţu - min. 90

Arbitri: Paul Unimatan (Zalău) - central, Gero Szabo (Cluj-Napoca) şi Stelian Slabu (Braşov) - asistenţi.

 

Citit 1694 ori Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 00:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.