Cum se motivează fotbaliştii Oţelului pentru meciul cu Petrolul: "Jucăm pentru suporterii gălăţeni şi pentru noi"/ Intrarea va fi gratuită

Cum se motivează fotbaliştii Oţelului pentru meciul cu Petrolul: "Jucăm pentru suporterii gălăţeni şi pentru noi"/ Intrarea va fi gratuită
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Oţelul va juca, în această seară, pe teren propriu, cu Petrolul, în etapa a 30-a din Liga I * Intrarea spectatorilor va fi gratuită


Pentru Oţelul Galaţi, ratarea victoriei în meciul de joi de la Mediaş, cu Gaz Metan Mediaş (scor 0-0) şi un joc al rezultatelor nefavorabil în ultima vreme au însemnat revenirea la statutul de echipă cu şanse mai degrabă teoretice de a evita retrogradarea, deşi a adunat şapte puncte din nouă posibile, în utlimele trei etape. Practic, Oţelul trebuie să-şi câştige toate cele cinci meciuri rămase până la finalul Ligii I şi, totodată, contracandidatele să nu mai adune, fiecare în parte, mai mult de cinci-şase puncte. Greu de crezut că se poate întâmpla asta, în condiţiile unor rezultate ciudate în ultima vreme: victoria obţinută de "U" Cluj la Pandurii, de Gaz Metan la Astra şi de FC Braşov la CS "U" Craiova.

Astfel, în special în ceea ce priveşte factorul motivaţional, echipa gălăţeană abordează dintr-o postură ingrată partida de astăzi, de pe teren propriu, cu Petrolul Ploieşti.

Totuşi, unul dintre cei mai în formă jucători ai Oţelului în ultima perioadă, fundaşul central George Miron (foto), a spus că din acest punct de vedere nu sunt probleme, echipa fiind motivată de faptul că joacă pentru a-şi răsplăti suporterii, pentru imaginea clubului şi totodată a fiecărui jucător în parte. "O să fie un meci cu o atmosferă foarte plăcută, unul în care nu avem nimic de pierdut. Acum toate meciurile le jucăm la victorie. În vestiar este o atmosferă bună, de acum trebuie să jucăm pentru suporterii gălăţeni şi pentru noi. Mergem mai departe, chiar dacă mai avem doar şanse matematice de salvare de la retrogradare, jucăm pentru minunatul public din Galaţi”, a spus Miron, la emisiunea Lider Sportiv, de la postul local de radio Pro FM Lider FM.

Totodată, George Miron a precizat că încă există şi motivaţia punctelor puse în joc, dorindu-se măcar o clasare cât mai aproape de linia care delimitează zona retrogradării, sperându-se la rămânerea în prima ligă şi printr-o eventuală retragere a uneia dintre echipele cu probleme mari de finanţare. "Suntem mobilizaţi, trebuie să terminăm campionatul pe un loc cât mai sus în clasament, în cazul în care din sezonul viitor vor fi echipe care nu vor începe campionatul, să rămânem noi în Liga I”, a precizat Miron.

Conducerea FC Oţelul a decis ca intrarea spectatorilor să fie gratuită la acest meci, la fel cum a fost şi la precedentul de pe teren propriu, cu Viitorul (scor 3-0).

Partida Oţelul Galaţi - Petrolul Ploieşti, din cadrul etapei a 30-a din Liga I, va avea loc astăzi, de la ora 18.30.

Citit 1790 ori Ultima modificare Duminică, 03 Mai 2015 20:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.