Gălăţenii, în pas alergător pentru sănătate şi caritate (FOTO)

Gălăţenii, în pas alergător pentru sănătate şi caritate (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În jur de o mie de concurenţi, de toate vârstele, au luat startul la cea de-a doua ediţie a „Cross-ului Shopping City Mall”, care face parte din proiectul „Educaţiei prin Sport”, iniţiat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret şi Jandarmeria Română. A fost o competiţie destinată amatorilor şi care a avut ca scop conşientizarea la nivel de masă că sportul este necesar, indiferent de vârstă, sex sau alte criterii.

La feminin, primele trei clasate au fost Nicoleta Hodorogea, Lenuţa Lupaşcu şi Gabriela Cozma. La masculin, ordinea pe podiumul de premiere a fost: Liviu Cobzaru, Neculai Lupaşcu şi Alexandru Neacşu. În cursa destinată persoanelor cu dizabilităţi (deplasabili şi în cărucioare rulante) au trecut linia de sosire: Florin Diaconiţă, Adrian Stase, Luca Leontin, Florin Chinac, Bogdan Tudorel, Gheorghe Cămară, Dumitru Marin , Bogdan Alexandru, Gigi Agachi şi  Mihaela Grigore. Toţi concurenţii au primit taloane de participare, pe baza cărora cei mai norocoşi, în urma tragerilor la sorţi, au beneficiat şi de premii din partea sponsorilor.

Tot duminică, Faleza inferioară a Dunării a fost şi ea gazda unui eveniment sportiv. În organizarea Asociaţiei SMURD Galaţi şi Primăriei Galaţi, crosul a reunit aproximativ 150 de persoane, care au alergat pe distanţă de 800 m (feminin), respectiv 1.000 m (masculin). Aici au putut să se manifeste şi atleţii legitimaţi, care au avut „restricţie” la crosul de pe Coşbuc.

Sâmbătă, în Grădina Publică a avut loc acţinea caritabilă „Alerg pentru spitalul copiilor”, în vederea strângerii de fonduri pentru construirea din fonduri private a primului centru de oncologie pediatrică. În jur de 300 de gălăţeni au răspuns la apel şi au alergat pentru această cauză, dând dovadă că se poate ca „leu cu leu” să se poată mişca lucrurile în sistemul de sănătate. Un atlet a preferat să îşi petreacă ziua de naştere în mijlocul naturii, alergând. „Astăzi (sâmbătă, n.r.), la ora 9,00, odată cu startul cursei am împlinit o frumoasă vârstă și am pornit din nou în viaţă. Ne dorim ca aceşti copii să primească un ajutor mai consistent din partea noastră, a celor care pot, fizic şi financiar”, ne-a spus Lucian Pleşa, 28 de ani. În urma acestei acţiuni care s-a desfăşurat simultan în cinci oraşe din ţară, la Galaţi s-au stâns 4.242 de lei.

Din păcate unii au înţeles că prezenţa la un eveniment social este un motiv pentru lansarea în campania electorală şi au profitat de acest lucru încercând să atragă atenţia asupra lor.

Concluzia unanimă a acestui weekend în pas alergător este că gălăţenii sunt deschişi la astfel de acţiuni, premiate sau mai puţin premiate, dar care aduc într-un singur loc dorinţa de mişcare şi voia bună.


CITEŞTE ŞI: O gălăţeancă, CEA MAI BUNĂ JUCĂTOARE DE TENIS a anului în SUA

Citit 1703 ori Ultima modificare Luni, 11 Mai 2015 02:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.