Carieră relansată la CSU Galaţi - De la marşurile poştaşilor, la Cupa Europei
Foto: Andreea Arsine trecând prima linia de sosire la Campionatul Balcanic

Carieră relansată la CSU Galaţi - De la marşurile poştaşilor, la Cupa Europei
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

* Atleta Andreea Arsine a reuşit o revenire impresionantă în sportul de mare performanţă, după o pauză de patru ani * Luna trecut, ea a devenit campioană balcanică, iar duminică va reprezenta România la Cupa Europei


Atleta Andreea Arsine, în vârstă de 26 de ani, legitimată la CS Universitatea Galati, face parte din lotul României care va concura la Cupa Europei de marş, competiţie programată duminică, 17 mai, în Spania.

Andreea Arsine şi-a relansat cariera în atletism în urmă cu mai puţin de jumătate de an, odată cu legitimarea la CSU Galaţi, iar participarea la prima sa competiţie majoră a însemnat un succes total, câştigarea titlului de campioană balcanică în proba de marş pe distanţa de 20 kilometri. Totodată, a obţinut argintul cu echipa României în competiţia care a avut loc luna trecută, în Turcia.

A început atletismul în Botoşaniul natal, când era elevă în clasa a cincea, a ajuns să aibă în palmares numeroase titluri de campioană naţională şi balcanică, însă a renunţat la activitatea competiţională la 22 de ani, dezamăgită de lipsa de susţinere în general a activităţii de performanţă, în special din partea clubului său de atunci. „Nu aveam condiţiile minime pentru a face atletism de mare performanţă şi asta mi-a produs o dezamăgire cruntă, care m-a determinat să spun stop. Dar nu a fost decât o pauză din competiţii, în tot acest timp am continuat să fac sport, să mă antrenez şi chiar am concurat din plăcere la concursurile de marş ale poştaşilor”, şi-a explicat atleta absenţa din competiţiile oficiale incluse în calendarul federaţiei de specialitate.

În toamna anului trecut, antrenoarea Veronica Budileanu Marinescu a convins-o să vină la CSU Galaţi şi să-şi reia activitatea de performanţă. „N-am stat prea mult pe gânduri, pentru că la acest club am mulţi prieteni dintre atleţii de mare performanţă şi ştiam că sunt condiţii bune, că nu o să am parte de o nouă dezamăgire din acest punct de vedere”, a spus Andreea Arsine.

La puţin timp după ce şi-a întrerupt activitatea competiţională, Andreea s-a mutat la Bucureşti, acolo unde se antrenează respectând cu stricteţe programul de pregătire stabilit de Veronica Budileanu Marinescu, tehnicianul de la CSU Galaţi.

În paralel, îşi câştigă existenţa ca instructor de fitness, lucrând în special cu clase de „kangoo jumps” (gimnastică aerobică cu ghete speciale, având arcuri sub talpă). Este foarte apreciată de cursanţi, programul său în această activitate fiind unul foarte încărcat, motiv pentru care a şi fost nevoită să refuze o parte dintre solicitările de fi antrenor personal de fitness.


CITEŞTE ŞI: Gălăţenii, în pas alergător pentru sănătate şi caritate (FOTO)

Citit 1558 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Mai 2015 16:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.