HANDBALIŞTII de la CSU sunt la două puncte distanţă de BARAJUL PENTRU PROMOVARE

HANDBALIŞTII de la CSU sunt la două puncte distanţă de BARAJUL PENTRU PROMOVARE
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Echipei gălăţene îi ajunge şi un rezultat de egalitate în ultima sa partidă din liga secundă, pe care o va susţine pe teren propriu cu HCM Buzău


Cu două etape rămase de disputat în liga secundă de handbal masculin, echipa CSU Galaţi a redevenit favorită la locul trei, cel care asigură, alături de poziţia secundă, prezenţa la turneul de baraj pentru promovare.

Înaintea etapei care s-a disputat la sfârşitul săptămânii trecute, CSU (locul 3) se afla la egalitate de puncte cu CSM Focşani (locul 4), situaţie care, dacă ar fi persistat până la final, ar fi însemnat ratarea barajului pentru echipa gălăţeană. Conform regulamentului de pe site-ul federaţiei, criteriul de departajare în caz de egalitate de puncte este dat de rezultatele directe, unde CSM Focşani era avantajată, la golaveraj (cu un singur gol în plus). Însă, formaţia vrânceană a pierdut surprinzător, sâmbătă, în deplasare, cu HCM Buzău, scor 26-22, astfel că CSU a luat un avans de trei puncte prin succesul de la Bicaz, 42-24, cu CSM Cimentul, avans pe care în mod normal nu mai are cum să-l piardă.

Ambele echipe mai de jucat câte un singur meci. CSM Focşani are liber în runda următoare şi o deplasare grea, cu Politehnica Iaşi, în ultima etapă. De partea cealaltă, CSU Galaţi va juca sâmbătă, pe teren propriu (ora 12.30), cu HCM Buzău, iar în ultima etapă va sta.

Astfel, formaţiei gălăţene îi ajunge şi numai un egal în această ultimă partidă, pentru a-şi asigura prezenţa la turneul de baraj, antrenorul Mihai Pantea spunând că nu concepe alt deznodământ în afara victoriei. „I-am bătut în tur, la Buzău, la nouă goluri diferenţa, în mod normal nu avem cum să nu câştigăm”, a spus Pantea.

Şase echipe pentru două locuri, la baraj

Teoretic, la turneul de baraj participă şase echipe, ocupantele locurilor 2-3 din cele două serii ale eşalonului secund şi două formaţii din Liga Naţională, clasate pe locurile 11 şi 12 după play-out. Duelul în prima ligă se dă între Energia Lignitul Tg. Jiu (16 puncte), CSM Suceava (14) şi Steaua (12), una dintre ele urmând să retrogradeze direct.

Doar două din cele şase participante la baraj vor juca sezonul viitor în Liga Naţională, iar Mihai Pantea, antrenorul şi totodată preşedintele CSU Galaţi, estimează că aceste poziţii nu pot fi ratate de formaţiile care vin din prima ligă. „Diferenţa valorică între Liga Naţională şi cea secundă este uriaşă, au bugete mult mai mari şi, implicit, loturi de jucători net superioare. Spre exemplu, formaţia din Târgu Jiu are un buget de 800.000 de euro pe sezon. Nici echipa de pe primul loc de la noi din serie, CSM Ploieşti, n-ar avea vreo şansă în faţa lor. De altfel, cei din Ploieşti, care promovează direct, mi-au spus că mizează pentru sezonul viitor pe un buget de 500.000 de euro, cu care vor să-şi aducă nouă jucători, pentru a face faţă în prima ligă”, a spus Pantea.

Acesta a adăugat că obiectivul formaţiei sale este locul trei. „Vom încerca să terminăm pe locul trei, pentru că nu este exclus ca vreo formaţie să se retragă sau să se mărească numărul de echipe şi astfel să ajungem în Liga Naţională”, a adăugat Mihai Pantea.

Turneul de baraj va avea loc în perioada 5-7 iunie, la Braşov sau Buzău, în funcţie de ce echipe vor confirma participarea. Se va juca în două grupe, fiecare de trei echipe: una din Liga Naţională, desemnată prin tragere la sorţi, locul 2 din o serie a ligii secunde şi locul 3 din cealaltă. Câstigătoarele grupelor vor juca sezonul următor în prima ligă. Nu este exclus să fie mai puţine participante, în lumea handbalului circulând informaţia că unele dintre formaţiile din eşalonul secund nu se vor prezenta şi nici cele de pe locurile imediat următoare nu doresc să le înlocuiască. Cheltuielile de participare sunt estimate la 12.000 lei, iar amenda pentru neprezentare este de 3.000 lei.

Citit 1799 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Mai 2015 10:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.