Patricia Țig a reuşit prima victorie gălăţeană din istorie la un turneu de Grand Slam

Patricia Țig a reuşit prima victorie gălăţeană din istorie la un turneu de Grand Slam
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Gălățeanca Patricia Maria Țig, locul 176 în ierarhia mondială, s-a calificat, în premieră, în turul secund al calificărilor pentru tabloul principal al turneului de la Roland Garros, al doilea de Grand Slam al anului.  Țig a învins-o în turul inaugural pe românca Ana Bogdan, locul 178 WTA, cu scorul 6-4, 6-1.  Țig și-a asigurat un cec de 6.000 de euro și 20 de puncte WTA

În turul doi preliminar, Țig o va întâlni pe jucătoarea Shahar Peer, Israel, locul 119 WTA, care a trecut, cu scorul de 6-2, 6-4, de Sara Sorribes Tormo (Spania), poziţia 156 în clasamentul mondial.

Pentru Patricia Țig calificarea în turul al doilea al preliminariilor unui turneu de Grand Slam este cea mai bună performanță a carierei sale, după ce la începutul anului a evoluat în primul tur de calificări de la Australian Open, când a pierdut la mare luptă în fața Juliei Glushko (Israel), scor 6-7 (6), 5-7.

Alături de Patricia Țig, în faza calificărilor se mai află și Sorana Cîrstea (locul 145 WTA), care s-a calificat în turul secund după victoria de marți în fața japonezei Junri Namigata, scor 6-3, 6-0. Cîrstea va juca în faza următoare cu Mariana Duque-Marino (Columbia, 102 WTA).

Citit 1274 ori Ultima modificare Joi, 21 Mai 2015 10:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.