CROS CARITABIL: Au alergat pentru spitalul copiilor

CROS CARITABIL: Au alergat pentru spitalul copiilor
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Sâmbătă, 6 iunie, în Grădina Publică a avut loc a doua ediţie a acţiunii caritabile „Alerg pentru spitalul copiilor”, în vederea strângerii de fonduri pentru construirea din fonduri private a primului centru de oncologie pediatrică. Aproximativ o sută de gălăţeni au răspuns la apel şi au alergat pentru această cauză, dând încă o dată dovadă că „leu cu leu” pot mişca lucrurile în sistemul de sănătate.

Am remarcat printre alergători un tânăr imobilizat în scaun rulant care a dorit să dea un exemplu celor din jurul lui. „Chiar şi în scaunul rulant am „alergat” să susţin această cauză. Dacă eu am putut face asta, cu siguranţă că pot şi ceilalţi, totul este să îşi dorească”, ne-a spus George Ivanov, 36 de ani, şi care de 16 ani se deplasează cu scaunul rulant.

Ceea ce a pornit ca un eveniment singular, în Bucureşti, pe 4 aprilie, a continuat în cinci oraşe pe 9 mai, acum s-a transformat într-un eveniment la nivel naţional, ajungând ca sâmbăta trecută să se alerge simultan în nouă oraşe. Organizatorii doresc să mărească numărul de oraşe participante, astfel că pe 4 iulie „pun la cale” o alergare în 12 oraşe.

„În urma acţiunii de la Galaţi s-au strâns aproximativ 1.600 de lei, poate prea puţini pentru atingerea obiectivului acestei campanii, dar mai mult decât nimic”, aşa cum ne-a declarat unul dintre organizatori, Cristi Onofrei.

Citit 1381 ori Ultima modificare Duminică, 07 Iunie 2015 17:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.