Dunărea îşi cere partea din transferul lui Tudorie

Dunărea îşi cere partea din transferul lui Tudorie
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

ASCM Dunărea, fosta Steaua Dunării, ameninţă cu un proces la TAS, dacă nu primeşte jumătate din sumă

Conducătorii cluburilor Oţelul şi FCSB au ajuns la un acord de principiu pentru transferul atacantului gălăţean Alexandru Tudorie (foto) la echipa bucureşteană, steliştii urmând să plătească 200.000 de euro plus 25 la sută dintr-un eventual transfer ulterior, conform lui Ovidiu Burcă, managerul sportiv al clubului gălăţean.

"Din câte ştiu, administratorul special (n.r. - Vlad Răpişcă) şi domnul Argăseală (n.r. - preşedintele FCSB) au ajuns la un numitor comun, urmând să semneze şi actele. Alex e un copil care îşi doreşte foarte mult să joace la Steaua, mai ales că am retrogradat. Pentru el, nu e important acum aspectul financiar. Suma de transfer este de 200.000 de euro plus 25 la sută dintr-un viitor transfer", a declarat Burcă.

Aseară era programată o întâlnire a lui Răpişcă cu oficialii de la Steaua, cu şanse mari de a se finaliza prin semnarea documentelor de transfer.

Însă, o parte din suma de transfer este revendicată de ASCM Dunărea Galaţi, noua denumire a grupării Steaua Dunării, la care a fost timp de aproape doi ani Tudorie înainte de trece la Oţelul, când avea 12 ani, conform spuselor jucătorului. Ilie Hagioglu, vicepreşedinte ASCM Dunărea, spune că gruparea sa trebuie să primească jumătate de sumă, în cazul unei eventual transfer al lui Tudorie de la Oţelul la altă formaţie, conform unui contract încheiat în momentul trecerei jucătorului de la Steaua Dunării la Oţelul.

"Dacă se va realiza acest transfer şi nu ne vom primi banii cuveniţi imediat ce sunt plătiţi, avem pregătit un memoriu prin care reclamăm Oţelul la FRF. Ne aşteptăm să se prevaleze de statutul de insolvenţă şi prevederea din legislaţie care suspendă litigiile pe perioada insolvenţii, pentru a nu ne da banii respectivi. Totcmai de aceea, suntem hotărâţi să ajungem chiar şi la TAS. Aceşti bani îi vom folosi pentru a creşte şi alţi jucători de valoare, vor fi destinaţi centrului de copii şi juniori", a declarat Hagioglu.

Tudorie nu este singurul jucător de la Oţelul pentru care cei de la ASCM Dunărea spun că deţin dreptul de a primi 50 la sută dintr-un eventual transfer, acelaşi lucru fiind valabil în cazurile lui Cosmin Stoian, Robert Moglan şi nu numai.

Citit 3343 ori Ultima modificare Joi, 18 Iunie 2015 18:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.