EXCELENTĂ PERFORMANŢĂ A HANDBALULUI GĂLĂŢEAN: Junioarele Clubului United, reginele naţionale

EXCELENTĂ PERFORMANŢĂ A HANDBALULUI GĂLĂŢEAN: Junioarele Clubului United, reginele naţionale
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Performanţă extraordinară a micuţelor handbaliste IV (12-13 ani) ale Clubului United. Participând la turneul final al Campionatului Naţional de la Tg. Mureş, excelentele jucătoare gălăţene au încheiat disputa pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere. Elevele antrenoarei Sanda Asandei au depăşit toate aşteptările, au avut o atitudine de învingătoare în toate cele şapte partide disputate, în care s-au impus din postura de mari campioane.

Drumul până la medalii a fost deosebit de anevoios, toate cele 16 echipe prezente la Tg. Mureş visând la podium. Dar până la urmă, cele mai bune s-au dovedit a fi junioarele noastre, junioarele de aur!

Încă din grupă s-a pornit ca în tun: 16-14 cu Braşovul, 23-15 cu Bucureştiul şi 20-18 cu Rm. Vâlcea. Conştiente că de aici până la fluierul final parcursul va fi mai anevoios, jucătoarele noastre au evoluat din ce în ce mai bine. În primele două meciuri (cele din turneul 1-8) au înregistrat victorii clare: 21-17 cu CSS Slobozia şi 19-8 cu HC Torok Rm. Vâlcea. A urmat cel mai greu examen, cel cu CSS Ploieşti, din semifinale. O partidă dramatică, cu dese schimbări de situaţii, singurul joc care a avut nevoie de prelungiri. După prima repriză a timpului regulamentar ploieştencele aveau 11-7. Apoi fetele noastre au trecut în avantaj: 16-14 cu şase minute înainte de final... şi 17-17 la ultimul fluier, după ce portarul nostru Maria Martin a apărat in extremis.

Evident, au urmat prelungirile, două reprize a câte trei minute, perioadă în care gălăţencele au jucat totul pe cartea victoriei. United a câştigat cu 20-18, netezindu-şi drumul spre marea finală.

Concentrate la maximum, elevele prof. Asandei au condus permanent disputa cu echipa Chimia Rm. Vâlcea (pe care o învinse-se şi în grupe), înregistrând o spectaculoasă victorie: 21-16 şi odată cu aceasta, mult râvnitul titlu de campioane naţionale. O pagină de aur în istoria sportului gălăţean cu mingea la semicerc, o performanţă pentru care merită felicitări toţi cei care au contribuit la acest magnific succes: jucătoarele, conducerea tehnică – această pricepută antrenoare, Sanda Asandei, pentru care handbalul s-a confundat cu întreaga sa viaţă - şi nu în ultimul rând, patronului clubului, Toader Ştef, care a avut o iniţiativă excelentă, când a hotărât ca pe lângă futsal, la United să se practice şi handbalul. La performanţa junioarelor de 12-13 ani se adaugă şi cea a junioarelor III ale aceluiaşi club (antrenor Valeriu Costea), care cu o săptămână în urmă au devenit vicecampioane naţionale! Ca şi clasarea pe locul şase pe ţară a junioarelor V, pregătite de aceeaşi Sanda Asandei.

Iată şi campioanele: Maria Martin, Roxana Ivanov, Alexandra Gurău,– Flavia Călina, Alessia Asandei, Martina de Santis, Liliana Ticea, Roberta Arsene, Iulia Eiler, Dorina Pârvu, Ioana Ciolacu, Andreea Merlă, Rebeca Măciuceanu, Roxana Sima, Raluca Lungu, Sorana Chiriac şi Sarah Darie.

„Sunt mândră de aceste fete minunate, care au înțeles că sportul se face cu sacrificii și că nu este suficient doar talentul ca să ajungi campion. Le iubesc pe toate şi le apreciez pentru munca depusă”, a declarat emoţionată Sanda Asandei.

Nu putem fi acuzaţi că am folosit în exces cuvinte mari, elogioase, dar, cu siguranţă, că aceste sportive, conducătorii clubului şi părinţii lor le merită cu prisosinţă.

Citit 3479 ori Ultima modificare Duminică, 28 Iunie 2015 18:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.