"ZIUA OLIMPICĂ" - marcată şi la Galaţi, printr-un CROS PE FALEZĂ (FOTO)

"ZIUA OLIMPICĂ" - marcată şi la Galaţi, printr-un CROS PE FALEZĂ (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Crosul Olimpic, organizat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret în parteneriat cu Academia Olimpică din România şi Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, a adunat sâmbătă dimineaţă, 20 iunie, la start, pe Faleza Inferioară, 300 de persoane de diferite vârste, care împreună au dorit să marcheze Ziua Olimpică, momentul în care, pe 23 iunie 1894, la Paris, a fost înfiinţat Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), de către Pierre de Frédy, baron de Coubertin.

Printre primii sosiţi s-au remarcat profesioniştii secţiei de atletism de la CS Universitatea, Veronica Budileanu Marinescu, Andreea Ilie şi Nicoleta Hodorogea (feminin), respectiv Ştefan Popa, Alexandru Neacşu şi Cristian Andrei. În proba destinată persoanelor cu dizabilităţi, în acest an s-au înscris patru băieţi, ordinea sosirii fiind: Marian Petria, Adrian Stase, Gheorghe Cămară şi Iuliu Neculai.  

„Pentru noi această cursă a fost una de încălzire, că acum pornim la antrenamentul zilnic. Mă bucur să văd că s-a dat curs invitaţiei celor de la DJTS, dar mai mult m-a bucurat să văd faleza plină de alergători amatori, gălăţeni dornici de mişcare. Aici este de fapt câştigul societăţii”, a declarat Veronica Budileanu Marinescu, componentă a echipei CSU.

Altfel, duminică, în Gradina Publică, în organizarea lui Cristi Onofrei, s-a desfăşurat un nou eveniment sportiv în scop caritabil. Cu o mai mică amploare decât s-a obişnuit, totuşi la start s-au aflat câţiva zeci de gălăţeni care au încercat, din nou, să îmbine mişcarea în natură cu actele caritabile. De data aceasta, alergarea a fost pentru ajutorarea unui coleg de a lui Cristi, Aurel Leonte, care a fost diagnosticat cu o afecţiune cardiacă, afecţiune ce necesită o intervenţie chirurgicală costisitoare.

Citit 2878 ori Ultima modificare Duminică, 21 Iunie 2015 19:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.