"Cupa Suporterilor" - A fost sărbătoare în comunitatea “oţelară"

"Cupa Suporterilor" - A fost sărbătoare în comunitatea “oţelară"
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Fani şi foşti fotbalişti de legendă ai Oţelului au intrat pe terenul de joc împreună, la “Cupa Suporterilor”

O parte dintre cei mai activi şi pătimaşi suporterii ai Oţelului, împreună cu foşti jucători de legendă ai echipei gălăţene au arătat şi sâmbătă cât de viu este spiritul roş-alb-albastru, la Cupa Suporterilor, eveniment de mare tradiţie, în care fanii şi idolii acestora intră împreună pe terenul de fotbal.

Sărbătoarea roş-alb-albastră a avut loc la baza sportivă de lângă Gară, ce aparţine legendarului Ion Viorel, spectacolul de pe teren avându-i în recital pe Mihai Barbu, portarul echipei Oţelul Old-Boys, Sorin Haraga, Tudorel Pelin, Iulian “Max” Arhire şi Gelu Popescu. Fostul căpitan şi apoi antrenor al Oţelului, Viorel Tănase a fost de data aceasta responsabil doar cu indicaţiile tactice, o accidentare ţinându-l pe marginea terenului, acolo unde spectacolul a fost oferit de suporteri. Au cântat, s-au folosit din plin de pirotehnie şi au venit pregătiţi cu bannere. “Oţelul se salvează prin oţelari adevăraţi / Nu prin interpuşi şi simpli angajaţi” şi “Istoria Oţelului târâtă prin noroi / Când am fost daţi afară de pe Anghel Saligny 82” au fost mesajele purtând semnătura grupului Steel Boys faţă de situaţia actuală a clubului, retrogradat şi alungat de pe stadionul unde a jucat mai bine de 30 de ani!

Totodată, cei de la Peluza Sud Galaţi au afişat un grafic pe pânză, reprezentând urcuşurile şi decăderile echipei din toată istoria sa, cu linia coborând la capăt spre zero şi un mesaj elocvent, “Mai rău de atât nu se poate”, urmat de o săgeată în sus, reprezentând speranţa unei reveniri rapide spre vârful fotbalului românesc.

Competiţia organizată de suporteri a fost câştigată de foştii jucători ai Oţelului, nu fără multă alergătură şi emoţii, mai ales în finală, câştigată abia după loviturile de departajare în faţa Peluzei Sud. La fel s-a decis şi finala mică, câştigată de echipa userilor de pe site-ul suporterilor, dunareabatrână.ro, în faţa celei a redactorilor “DB”.

Campioni la cântat, cei de la Steel Boys au învins cu 5-4 echipa Presei Gălăţene, în jocul pentru locul 5-6, trupa jurnaliştilor pierzând, la fel ca în cele două meciuri din grupă, la un singur gol diferenţă. 

La premiere s-au aprins fumigene în culorile echipei, s-a cântat “Dunărea Bătrână” - eternul imn al tribunei gălăţene, o imagine – argument că Oţelul n-are cum să moară cu astfel de legende şi suporteri, cu un spirit atât de viu şi de puternic, cel roş-alb-albastru.

Citit 3013 ori Ultima modificare Duminică, 28 Iunie 2015 19:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.