Campionii ucraineni revin la Galaţi

Campionii ucraineni revin la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

CSM Dunărea încearcă să păstreze cât mai mulţi hocheişti din lotul cu care a luat titlul sezonul trecut, inclusiv cei din Ucraina

Deţinătoarea titlului de campioană a României, CSM Dunărea Galaţi, se află în una dintre cele mai importante perioade de pregătire a sezonului următor, cea a negocierilor pentru stabilirea lotului.

Cei din conducerea clubului încearcă să mizeze pe continuitate şi să pornească la drum în linii mari cu acelaşi grup de jucători, sperând ca omogenitatea să reprezente unul dintre punctele forte într-un sezon în care trebuie să facă faţă pe două fronturi: în campionatul intern şi în Cupa Continentală.

„A fost greu să ajungem unde suntem, însă şi mai greu este să te menţii. Toate echipele au început să se întărească şi caută jucători. Acum este o perioadă a negocierilor, nimeni nu a început pregătirile în ţară, toată lumea umbă după jucători, să îi acapareze cât se poate de repede, pe cei care sunt români în primul rând”, a declarat Mihai Brandabur, director CSM Dunărea.

Deja s-a bifat o primă reuşită, fundaşul ciucan Istvan Nagy anunţând că va continua la echipa gălăţeană: ”Voi juca la Dunărea din sezonul viitor”. Nagy este unul dintre cei patru hocheişti harghiteni care au venit la Dunărea sub formă de împrumut, de la HSC Miercurea Ciuc, cu puţin timp înaintea meciurilor din semifinalele Ligii Naţionale.

El urmează să se prezinte la antrenamentele echipei gălăţene în jurul datei de 22 iulie, atunci când intră în vigoare contractul semnat acum cu CSM Dunărea.

Mihai Brandabur a mai spus că astăzi sunt aşteptaţi să vină în Galaţi, pentru negocierea contractelor pentru sezonul următor, şi cei cinci ucraineni cu care

s-a câştigat campionatul: Vitali Donika, Dmytro Nimenko, Sergei Chernenko, Konstantyn Ryabenko şi Roman Shcherbatiuk. „Cu străinii avem întâlnire pe data de 1 iulie, la Galaţi, să discutăm cu ei pentru următorul sezon. Sunt tot băieţii care au fost şi campionatul trecut”, a precizat Brandabur.

Conducătorii clubului spun că au nevoie pentru acest sezon de aproximativ 25 de jucători, cei mai mulţi dintre aceştia români. Noul sezon se preconizează să înceapă în septembrie, iar o lună mai târziu CSM Dunărea va debuta în competiţia europeană dedicată echipelor campioane, Cupa Continentală.

Antrenamentele vor începe cel mai probabil săptămâna viitoare cu jucătorii gălăţeni, iar cu lotul complet în a doua parte a lunii iulie. Pregătirea specifică, pe gheaţă, se speră să fie începută încă din prima parte a lunii august, atunci când este preconizată repornirea instalaţiei de răcire de la Patinoarul Dunărea.

Citit 1792 ori Ultima modificare Joi, 02 Iulie 2015 10:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.