Oţelul este în situaţia de a nu mai putea juca în Galaţi! Stadionul "Zoltan David" n-a fost omologat

Oţelul este în situaţia de a nu mai putea juca în Galaţi! Stadionul "Zoltan David" n-a fost omologat
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Capacitatea tribunelor de la fostul „Ancora” este cu 500 de locuri sub limita impusă de regulamentele FRF la nivelul Ligii a II-a * Echipa ar putea fi mutată la Tulcea sau Slobozia

În timp ce conducătorii clubului Oţelului încearcă - cel puţin asta spun – să găsească soluţii legale pentru a readuce în Galaţi sediul social al „SC Fotbal Club Oţelul SA”, echipa este în acest moment în situaţia de a fi nevoită să-şi joace meciurile de pe teren propriu în alt oraş. După ce au fost evacuaţi de pe stadionul „Oţelul” pentru că nu şi-au plătit chiria către proprietar, ArcelorMittal, cei din club au sperat să-şi joace meciurile din Liga II pe stadionul „Zoltan David” (ex-Ancora), însă acest lucru nu este posibil. „Pentru a fi omolat la nivelul ligii secunde, un stadion trebuie să aibă o capacitate a tribunelor de minim 1.500 de locuri, iar la Ancora sunt numai 1.000. Suntem în situaţia de a căuta soluţii în alte oraşe, atât timp cât în Galaţi ni se pun piedici în loc să fim ajutaţi”, a declarat Vlad Răpişcă, administratorul special al Fotbal Club Oţelul SA.

Contractul clubului cu combinatul ArcelorMittal pentru stadionul Oţelul a expirat la sfârşitul lunii trecute şi nu a mai fost prelungit din cauza datoriilor din chirie acumulate de FC Oţelul SA, care au ajuns în jurul sumei de 500.000 de euro. Chiria lunară pentru stadion era de 20.000 de euro.

Din 1986, când a promovat prima dată în eşalonul de elită, Oţelul a mai fost nevoită să-şi joace meicurile de pe teren propriu în exil doar în cupele europene, la Constanţa în Cupa UEFA şi pe Arena Naţională din Bucureşti în Liga Campionilor, pentru că arenele din Galaţi nu îndeplineau cerinţele impuse de forul european. În competiţiile interne a fost o singură excepţie, o partidă cu Astra din prima ligă, care s-a jucat la Constanţa, când a avut stadionul suspendat o etapă în urma unor incidente la un joc anterior.

Primele variante luate în calcul de cei din conducerea clubului pentru meciurile de pe „teren propriu” sunt stadioanele din Tulcea şi Slobozia, iar cel al rivalilor din Brăila este luat în calcul deocamdată doar ca soluţie extremă, în mare măsură din cazul stării precare a gazonului.

Fotbal Club Oţelul SA este în proces de insolvenţă, iar în luna septembrie trebuie să prezinte la Tribunalul Bucureşti un nou plan de reorganizare. Dacă acesta nu va fi acceptat de judecători, va fi declarat falimentul.

Altfel, reunirea lotului, care fusese programată provizoriu pentru 6 iulie, a fost mutată pentru data de 10 iulie.

Citit 3746 ori Ultima modificare Vineri, 03 Iulie 2015 12:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.