Phoenix şi-a desemnat noul antrenor al echipei feminine din Liga Naţională
Foto: Eugenio Manuel Ferreira Rodrigues

Phoenix şi-a desemnat noul antrenor al echipei feminine din Liga Naţională
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Echipa feminină de baschet Phoenix îşi va continua drumul în Liga Naţională de baschet feminin sub îndrumarea tehnicianului portughez Eugenio Manuel Ferreira Rodrigues, conform managerului general al clubului, Florin Nini.

Rodrigues (45 de ani) este antrenorul principal al echipei naţionale Under 20 a Portugaliei, dar şi unul dintre secunzii naţionalei de senioare, unde îşi va continua activitatea în paralel cu cea de la Phoenix.

„Sunt foarte bucuros că am ajuns la un acord cu echipa Phoenix. A fost o negociere rapidă în care conducerea clubului a arătat un interes deosebit în ceea ce mă privește. Am văzut o bună organizare a clubului și dorința de reușită. Așadar, sunt foarte încântat și aștept cu nerăbdare să încep acest proiect. Vom avea unele jucătoare tinere care ne vor împrumuta curajul și energia de care avem nevoie pentru a crește. Obiectivul nostru din acest sezon este intrarea în play-off și apoi, cine știe...”, a declarat Rodrigues. 

„Ne-am dorit un antrenor care să fie pe aceeaşi lungime de undă cu noi. Sperăm ca şi alături de Rodrigues să ne atingem obiectivele pentru acest sezon”, a declarat Florin Nini, managerul general al clubului Phoenix.  

Phoenix a terminat sezonul trecut pe locul şapte, sub conducerea tehnică a grecului Theodosios Paralikas.

Totodată, s-a perfectat primul transfer și la nivelul jucătoarelor. Este vorba de Hanna Demeter, 20 de ani, o jucătoare cu dublă cetăţenie, română şi maghiară şi care ultima oară a jucat la Univ. ICIM Arad. Măsoară 1,84 m. înălţime, joacă pe postul de extremă, iar în anii trecuţi a mai evoluat la Olimpia CSU Brașov şi ACS KSE Târgu-Secuiesc, dar şi în Ungaria, la Autopark PVSK şi PEAC-Pecs. Demeter a fost componentă a reprezentativei naţionale sub 20 de ani, şi are convocări şi la patru Campionate Europene de junioare, în perioada 2010-2013. 

Citit 1171 ori Ultima modificare Luni, 06 Iulie 2015 19:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.