Phoenix a transferat o jucătoare de „naţională”

Phoenix a transferat o jucătoare de „naţională”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Clubul Phoenix Galaţi a început seria transferurilor la echipa feminină de primă ligă, anunţând a doua achiziţie din această vară: extrema Anca Şipoş (foto, stânga), 29 de ani, 1,85 m. înălţime. În ultimele trei sezoane, Anca Şipoş a evoluat la formaţia BC Alexandria şi a avut o medie de avut o medie de 8 puncte pe meci, 2,1 pase decisive şi 3,29 recuperări. La Alexandria a mai fost prezentă şi în perioada 2007-2009. A mai jucat la CSM Târgovişte, CSS Craiova, Rapid şi ICIM Arad.

Şipoş este componentă a echipei naţionale, unde a fost coechipieră cu trei foste jucătoare de la Phoenix, Gabriela Cursaru, Romina Andreea Filip şi Andra Ionescu, toate plecate de la echipa gălăţeană în această vară.

De asemenea, Şipoş face parte din echipa României de baschet 3X3, care a participat la Jocurile Europene de la Baku, de luna trecută.

Altfel, Hanna Demeter, prima jucătoare transferată la Phoenix în acest intersezon, a declarat că a primit mai multe oferte, dar că cea din partea clubului gălăţean a fost cea mai bună în ceea ce priveşte perspectivele şi progresul său valoric. „Scopul meu este îmbunătăţirea stilului de joc şi dobândirea experienţei pe parcursul meciurilor. La nivelul echipei, scopul este să ajungem în play-off şi să obţinem cele mai bune rezultate. Îmi doresc să petrec un sezon contructiv alături de celelalte coechipiere”, a spus Hanna Demeter.

Echipa Phoenix a încheiat ediţia trecută a Ligii Naţionale pe locul şapte.

Citit 1149 ori Ultima modificare Marți, 07 Iulie 2015 13:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.