Phoenix şi-a încheiat campania de transferuri la echipa feminină. ŞAPTE ACHIZIŢII
Foto: Amanda Frost, ultimul transfer al verii la echipa feminină Phoenix

Phoenix şi-a încheiat campania de transferuri la echipa feminină. ŞAPTE ACHIZIŢII
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Phoenix a făcut şapte achiziţii în această vară, patru fiind baschetbaliste din SUA

Echipa feminină de baschet Phoenix şi-a întărit lotul cu încă o jucătoare americană, a patra astfel de achiziţie din această perioadă precompetiţională. Florin Nini, managerul general al clubului gălăţean, a anunţat, vineri, că s-a perfectat transferul Amandei Frost, care provine din Riverside (California), are 24 de ani, 1,74 m înălţime şi joacă pe postul de extremă. În perioada 2011-2014, Amanda Frost a evoluat la Northern Arizona, unde a înregistrat medii statistice de 31 de minute, 16,48 puncte, 2,6 pase decisive şi 1,7 recuperări în cele 105 meciuri jucate. Frost a debutat la nivel profesionist în 2014, când a semnat cu gruparea Gigantes de Carolina, din Puerto Rico. Sezonul 2014-2015 l-a început jucând în formaţia egipteană Sporting Alexandria, iar din februarie 2015 a evoluat la formaţia egipteană Al Ahly Cairo, unde în 12 meciuri a înregistrat medii de 22 de puncte, 3,2 recuperări şi 2,33 pase decisive. ”Amanda Frost este o marcatoare deosebită la aruncări de trei puncte. Ea poate pătrunde cu uşurinţă spre coş, este de asemenea o bună pasatoare şi apărătoare”, o descrie agenţia care o impresariază, Flash Agency.

"Sunt încântată să încep la Galați şi să îmi aduc aportul pentru a ajuta echipa Phoenix. Am auzit doar lucruri bune despre această echipă şi sunt nerăbdătoare să întâlnesc fetele şi să ne pregătim pentru un sezon de succes", ne-a declarat Amanda Frost.

Ea sa va alătura în lot americancelor Cassie Rochel, Chrisstasia Walter şi MyNeshia McKenzie, respectiv, jucătoarelor românce Hanna Demeter, Anca Şipoş şi Mădălina Geleriu, toate semnând în această vară cu Phoenix.

Managerul clubului, Florin Nini, a precizat că a închis campania de transferuri la echipa feminină, după aceste şapte achiziţii. Din lotul din sezonul trecut se mai află sub contract Gabriela Necula, surorile Bianca şi Denisa Fota, Andreea Creţu, Bianca Nini, Mihaela Hurduc şi Andreea Şoptică.

Reunirea lotului echipei gălăţene este programată pe 30 august, sub conducerea noului antrenor, portughezul Eugenio Manuel Ferreira Rodrigues.

În ceea ce privește calendarul competițional al sezonului 2015-2016 în competiţiile feminine, Liga Naţională şi Cupa României, federaţia de specialitate a anunţat că tragerea la sorţi a programului a fost din nou amânată, până la o dată ce va fi comunicată ulterior, deoarece mai multe cluburi cu echipe feminine care şi-au exprimat intenţia de a participa în prima ligă nu şi-au rezolvat problemele de ordin financiar.

Băieţii, debut la fosta echipă a lui Nini

În schimb, la masculin a fost stabilit programul competiţional. Phoenix va începe sezonul cu partidele primului tur al Cupei României, unde va întâlni pe Universitatea Cluj, primul meci la Galaţi, pe 22 septembrie, iar returul pe 26 septembrie, în deplasare.

Apoi, echipa gălăţeană, nou-promovată în Liga Naţională, va începe campionatul pe 3 octombrie, în deplasare, în faţa celor de la Energia Tg. Jiu, ultima formaţie de club pe care a pregătit-o tehnicianul gălăţean Florin Nini, înainte de a reveni acasă şi a prelua ca antrenor echipa masculină a propriului club.

Citit 1363 ori Ultima modificare Duminică, 26 Iulie 2015 16:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.