Atleţii de la CSU, RECORD DE MEDALII la "Naţionale"

Atleţii de la CSU, RECORD DE MEDALII la "Naţionale"
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Cei mai buni atleţi seniori şi tineret din ţară şi-au dat întâlnire pe Stadionul „Nicolae Dobrin” din Piteşti, la întrecerile Campionatului Naţional. Într-o astfel de companie, atleţii gălăţeni de la CSU au avut o evoluţie remarcabilă, cucerind nu mai puţin de 12 medalii (cinci de aur, două de argint şi cinci de bronz).

În fruntea performerilor s-a situat Andreea Arsine, care a cucerit titlul de campioană la 20 de km marş, cu timpul de 1.34.53., performanţă prin care a realizat baremul care îi permite să participe la „Mondiale” (20-27 august) şi la Jocurile Olimpice din Brazilia, de anul viitor. În aceeaşi probă, dar în competiţia pe echipe, CSU – avându-le în componenţa pe Andreea Arsine, Veronica Marinescu şi Andreea Ilie – a devenit campioană naţională. Talentul acestor atlete a fost completat de performanţa echipei masculine - Maricel Necula, Florin Rânceanu, Ştefan Popa şi Cristian Andrei - care a devenit campioană naţională de tineret şi medaliată cu bronz la seniori.

La întrecerile individuale, Maricel Necula a cucerit două medalii de bronz – tineret şi juniori I – în aceeaşi probă. Excelentă a fost şi comportarea lui Cristian Vorovenci (legitimat la CSU Galaţi şi CSM Bacău), care a devenit campion la 800 m. şi vicecampion la 1.500 m.  Totodată, Mihaela Petrea a obţinut medalia de argint la tineret şi bronz la seniori în proba de 3.000 de metri obstacole. A ţinut aproape un alt atlet, Cristi Boboc (dublă legitimare, CSU şi Farul Constanţa), care a devenit campion naţional la triplusalt tineret. Un alt „student” – Ciprian Nedelcu (CSU - Farul) a cucerit bronzul la 400 m. garduri, tineret.

Şi alţi atleţi gălăţeni s-au situat în imediata apropiere a podiumului de premiere: Ionela Dincă (locul 4), Raisa Matei (5 şi 6), Alina Zaizan (5), Ionuţ Enache (5).

O cursă foarte bună a făcut şi juniorul Cosmin Valentin Plesnilă (CSS Galaţi), în compania seniorilor. Elevul Genovevei Modiga şi-a stabilit un record personal în proba de 400 m, cu 50 secunde şi 66 sutimi. Peste două săptămâni, Cosmin Plesnilă va participa la „Naţionalele” de juniori, fiind creditat cu şanse la o prezenţă pe podium.

Citit 1191 ori Ultima modificare Luni, 27 Iulie 2015 17:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.