Echipa de futsal United se află înaintea startului celui de-al 12-lea sezon

Echipa de futsal United se află înaintea startului celui de-al 12-lea sezon
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Echipa de futsal United, participantă în campionatul Ligii I, a parcurs deja 11 sezoane în cele două eşaloane. La început, gălăţenii au alternat prezenţele în Liga I şi Liga a II-a, iar din 2007 a evoluat numai în primul eşalon. A fost perioada în care la cârma grupării a venit antrenorul David Asandei, care este şi în prezent. În această perioadă de opt ani, United a fost vicecampioană naţională, o dată s-a clasat pe locul trei, în timp ce în „Cupa României” a jucat două finale şi două finale mici, pentru medaliile de bronz.

Înaintea unui nou start, gălăţenii şi-au reluat pregătirile pe 27 iulie, antrenamentele continuând şi în această săptămână, cu încă patru sedinţe. În weekend (7-9 august), United va fi prezentă la un turneu internaţional la Varna, alături de campioana şi vicecampioana Bulgariei şi Politehnica Iaşi.

Din 10 august antrenamentele (zilnice) vor fi reluate, la Galaţi, iar între 14 şi 16 august gălăţenii vor participa la un turneu la Iaşi, alături de alte trei formaţii. O săptămână mai târziu se vor disputa jocurile ediţiei a doua a „Cupei Dunării”, organizată de clubul gălăţean. Alături de United, vor mai participa Progresul Chişinău, Cernomore Varna şi Politehnica Iaşi.

Meciurile Ligii I vor debuta la finele acestei luni, cu participarea a 12 echipe.

Actualul lot a suportat unele modificări, având loc mai multe plecări, dar şi veniri. Nu vor mai juca sub culorile clubului gălăţean brazilianul Ajala (care a hotărât să rămână acasă), Jovanovici (plecat la Timişoara) şi Gherceoglo (la Chişinău). Nici poarta nu va mai fi „păzită” de internaţionalul Petrişor Toniţă, acesta transferându-se la Autobergamo Deva. La capitolul veniri, a ajuns la Galaţi internaţionalul moldovean Adrian Laşco, este aproape de transfer un brazilian, din Liga a II-a, şi, în funcţie de mărimea bugetului, ar mai putea veni unul-doi jucători.

La ora actuală, lotul este alcătuit din următorii jucători (care au evoluat în prima dar şi în a doua ligă, pe care gălăţenii au câştigat-o): Salichi, Păduraru, Tănăsilă - Cojoc, Laşco, Tudose, Burdujel, Crăciun, Ivan, Cireş, Apostol, Iorga, Stoian, Bâgu (care revine după o operaţie), Popa, Cojiţă, Paraschiva, Berdilă, Voinea şi Pricope.

Să menţionăm şi faptul că, în această vacanţă competiţională, s-a mărit şi numărul jucătorilor-familişti, prin căsătoriile lui Ivan şi Cireş.

Citit 990 ori Ultima modificare Duminică, 02 August 2015 16:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.