TENIS: Patricia Ţig, cea mai bună clasare din carieră

TENIS: Patricia Ţig, cea mai bună clasare din carieră
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Gălăţeanca Patricia Ţig este considerată de cei de la WTA „viitoarea stea a României”, ca urmare a rezultatelor deosebite obţinute în turneul de la Baku, evoluţie care a urcat-o până pe locul 115, cu 509 puncte.

Intrată pe tabloul de calificări, de pe locul 154, Ţig a reuşit să joace la cel mai înalt nivel al său, învingând-o pe Anastasia Pavliucenkova, locul 42 WTA şi cap de serie numărul 1 al turneului, scor 6-3, 6-2, aceasta fiind cea mai bine clasată adversară a gălăţencei.

"Mă simt bine după această săptămână fantastică. Consider că îmi mai pot îmbunătăţi jocul. Având în vedere că m-am mai confruntat cu Gasparian, în ianuarie, acum, în finală, am jucat mai bine. Sper să evoluez la un nivel cât mai înalt în continuare şi să urc cât mai sus. Pentru US Open, nu am emoţii sau aşteptări. Vreau doar să joc bine”, a declarat Patricia.

Pentru Patricia Ţig, aceasta a fost  a doua prezenţă pe tabloul principal al unui turneu WTA, după cea de la Bucureşti Open, din urmă cu trei săptămâni. Atunci a fost beneficiara unui wild-card, astfel că la Baku gălăţeanca a reuşit o premieră, să treacă cu succes de calificările unui turneu WTA.

Altfel, tenisul feminin românesc are cinci jucătoare în prima sută valorică, conform clasamentului făcut public de site-ul wtatennis.com. Simona Halep se menţine pe locul 3, Irina Begu se menţine pe locul 29, Monica Niculescu este în continuare pe locul 39, Alexandra Dulgheru a urcat două locuri, până pe poziţia 47, iar Andreea Mitu a cobot de pe 74 pe 75. În Top 200 se mai află Ana Bogdan, în urcare, de pe 189 pe 177, şi Sorana Cîrstea, în coborâre, de pe 161 pe 178.

Citit 1607 ori Ultima modificare Luni, 03 August 2015 18:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.