Oţelul, fosta campioană a României, a primit donaţii în... apă

Oţelul, fosta campioană a României, a primit donaţii în... apă
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

FC Oţelul Galaţi, echipa care în urmă cu patru ani devenea campioana României şi care acum este retrogradată, după 24 de ani de prezenţă în prima ligă românească, se află într-o situaţie extrem de dificilă. Evacuarea de pe Stadionul Oţelul, din urmă cu mai bine de două luni, şi “ciopârţirea” terenului de la Baza Sportivă “Zoltan David” (ex-Ancora), în urma retrocedării unui porţiuni din bază – face ca echipa gălăţeană să nu mai aibă condiţiile necesare unei bune desfăşurări a activităţii sportive. 

De altfel, Oţelul a rămas şi fără antrenorul Florin Marin, care a ales să plece la Rapid – rivala Oţelului în Liga a II-a, iar lipsa banilor pentru a susţine măcar ideea promovării în prima ligă sunt doar câteva elemente din tot acest puzzle. Chiar şi aşa, Cristian Munteanu, managerul sportiv al echipei, încearcă să îşi păstreze optimismul şi le mulţumeşte adevăraţilor susţinători ai formaţiei gălăţene, aceiaşi fani care acum ajută echipa cu lucrul cel mai elementar: APA. În urma solicitărilor lui Cristi Munteanu către patronatul clubului şi a mediului de afaceri gălăţean, acesta a anunţat că ar fi mulţumit şi dacă cineva mărinimos ar ajuta clubul chiar şi cu lucruri simple de genul apei plate pentru antrenamentele jucătorilor sau motorina pentru deplasările cu autocarul. “Le mulţumim foarte mult celor care ne-au ajutat şi sperăm să fie din ce în ce mai mulţi oameni care ne pot ajuta în astfel de momente. Datorită unor suporteri ca aceştia care au donat apă, mă zbat să fac tot posibilul ca echipa să continue şi mă bucur că încă mai există spirit de oţelari. Prin asta devenim mai puternici, doar aşa putem face ca Oţelul să nu moară. E nevoie de mobilizarea tuturor fanilor gălăţeni, iar acesta e un exemplu încurajator. Îi rugăm pe toţi cei care pot să ne ajute să o facă, pentru că echipa asta merită tot ce-i mai bun. Oţelul e un nume mare pentru oraş, pentru toată România. Oţelul nu moare, dacă voi suporterii încă existaţi!”, a declarat Cristi Munteanu pentru site-ul suporterilor dunareabatrana.ro.

Noul Oţelul a remizat în primul amical precompetiţional  

FC Oţelul a susţinut, sâmbătă, primul „amical” al verii înaintea debutului în campionatul ligii secunde, în compania colegei de serie, Dacia Unirea Brăila. Oţelul a remizat 1-1, golul egalizator al gălăţenilor fiind realizat de tânărul  Antonio Sefer, jucător crescut şi format la Centrul de Copii şi Juniori. “E o zi frumoasă pentru mine, am debutat cu gol la prima echipă şi mă bucur foarte mult. Da, a fost un meci foarte greu, noi suntem aproape toţi juniori, dar ne-am acomodat şi am jucat bine. Foarte frumos că au fost suporterii alături, m-am bucurat alături de ei la gol, au venit pentru noi şi merită tot respectul. Îmi doresc să continui la Oţelul şi să promovăm în Liga 1”, a declarat Sefer, marcatorul “oţelarilor” 

Pentru această partidă, antrenorul Daniel Florea a folosit următoarea formulă: Vicol – Oprea, M.Ioniţă, Cojoc, Murgoci – I.Codreanu, V.Ştefan, Adăscăliţei, Stănescu, Miron – Stoian. Au mai evoluat: Preda, Marus, C.Blănaru, R.Codreanu, Maftei, Ciurea, Dajbog, Negoescu, Istrate, E.Dumitru, Sefer, Diarra, M.Blănaru, Petică, A.Avram.

În această săptămână, Oţelul va mai susţine două partide amicale: miercuri, 12 august, cu Gloria Buzău (în deplasare) şi sâmbătă, cu Metalosport.  

Citit 2155 ori Ultima modificare Duminică, 09 August 2015 20:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.