Arcada ţinteşte semifinalele primei ligi de volei

Arcada ţinteşte semifinalele primei ligi de volei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Antrenorul Marian Apostu mai doreşte perfectarea a încă două transferuri


Deşi primul meci oficial din viitorul sezon este programat tocmai pe 24 octombrie, în deplasare cu vicecampioana VC Municipal Zalău - prima etapă a Diviziei A1, voleibaliştii echipei gălăţene Arcada şi-au reluat de o săptămână antrenamentele. Antrenorii Marian Apostu – principal şi Nicuşor Harabagiu – secund au început pregătirile următorului sezon cu cei zece jucători care compun lotul la ora actuală. Detalii despre ce se petrece în această perioadă la Arcada ne-au fost oferite de antrenorul Marian Apostu.

- Ce v-aţi programat pentru prima parte a pregătirilor?

- În prima fază am urmărit readaptarea la efort, cu antrenamente desfăşurate pe parcursul unei săptămâni. Urmează o a doua etapă, în care ne vom axa pe acumulările fizice. Vom lucra cât se poate de intens în aer liber, pe stadion, precum şi în sala de forţă de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport. Odată parcurse aceste două faze, va veni o alta, foarte importantă, cea a pregătirii specifice. Vom lucra mult la acest capitol, la Galaţi, dar şi în cadrul unui cantonament.

- Ne spuneaţi, cu ceva timp în urmă, că lotul va mai fi completat cu doi jucători. Ce s-a mai petrecut între timp?

- Suntem în discuţii avansate cu un centru, transfer pe care sperăm să-l rezolvăm în această săptămână. De asemenea, ne interesează un trăgător secund. În anumite perioade, la pregătiri vom mai aduce şi doi juniori. La ora actuală contăm pe zece jucători: Dumitrache, Cristudor, Paşcan, Zahar, Cerşemba, Radovici şi Martin  - prezenţi şi în sezonul trecut, plus cele trei achiziţii efectuate în această vară: macedoneanul Filip Despotovski, brazilianul Provenzano de Pra şi Silviu Suson.

- Obiectivul clasării în viitorul sezon este mai îndrăzneţ decât cel de anul trecut?

- La finalul sezonului trecut ne-am poziţionat pe locul al cincilea, care ne permite să jucăm şi într-o competiţie continentală, iar în viitorul campionat ne-am propus o clasare între primele patru. Ştim că nu va fi deloc uşor, dar noi credem că nu ne propunem ceva imposibil. Conducerea tehnică şi jucătorii cred în această şansă şi ne vom lupta pentru realizarea ei. Se va juca în acelaşi sistem competiţional, cu sezon regulat şi apoi jocurile de clasament: play-off al echipelor de pe primele patru locuri, cel pentru locurile 5-8 şi play-out, unde vor juca echipele de pe locurile 9-12 în sezonul regulat. Credem că vom putea fi prezenţi în 1-4, în semifinalele campionatului.

Citit 1021 ori Ultima modificare Miercuri, 12 August 2015 13:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.