Antrenoare în Liga Naţională de baschet la doar 21 de ani

Antrenoare în Liga Naţională de baschet la doar 21 de ani
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Andreea Şoptică este noul antrenor secund al echipei feminine Phoenix * Gălăţeanca renunţă la activitatea de jucătoare în prima ligă, din cauza unei accidentări la genunchi

Conducerea clubului Phoenix vine cu surprize pentru echipa feminină de Liga Naţională, prin cooptarea unei jucătoare în stafful tehnic. La doar 21 de ani, gălăţeanca Andreea Şoptică, care a început baschetul la LPS şi s-a format ca jucătoare la Phoenix LPS, va fi, din acest sezon, antrenor secund la prima echipă, urmând să lucreze împreună cu antrenorul principal, portughezul Eugenio Manuel Ferreira Rodrigues.

Andreea Şoptică a decis să treacă de cealaltă parte a "baricadei" din cauza problemelor medicale de la un genunchi, care au împiedicat-o în ultima vreme să evolueze la un nivel înalt. Şi-a exprimat intenţia de a profesa în rândul antrenorilor, iar Florin Nini, managerul clubului şi antrenor al echipei masculine, a răspuns pozitiv la această solicitare.

"Pe lângă promovarea jucătorilor tineri, politica clubului nostru este de a face acelaşi lucru şi cu antrenorii tineri. Aşa cum i-am oferit ocazia lui Cătălin Ştefănescu, care şi-a întrerupt acum activitatea la noi pentru studii (n.r. - îşi pregătește lucrarea de doctorat), răspundem pozitiv şi la intenţiile Andreei. Cred că ea va confirma din punct de vedere al dorinţei de perfecţionare şi al seriozităţii, aspecte pe care le-a dovedit ca jucătoare. Este dispusă să pornească în această meserie şi consider că, aşa cum avem mână bună la jucătoare, avem mână bună şi la antrenori", a declarat Florin Nini.

Formarea de tehnicieni din rândul foştilor săi sportivi este o practică veche la Phoenix, elocvent fiind faptul că primul baschetbalist care a intrat pe „poarta clubului” imediat după înfiinţarea din 2000, Cristian Bulete, este de ani buni antrenor la această grupare sportivă.

Antrenoare-jucătoare doar la Phoenix II

Andreea Şoptică nu va renunţa în totalitate la activitatea de jucătoare, dar nu va mai evolua decât la echipa a doua, cea din Liga I - tineret. "Voi încerca să ajut echipa cum pot mai bine. Dacă nu pot de pe teren, să o fac măcar de pe margine. Postura de antrenor-jucător o voi avea doar la echipa din Liga I. Am ceva emoţii, sunt nouă în această postură, dar, cu susţinerea antrenorului principal Eugenio Rodrigues şi a lui Florin Nini, cred că voi putea face faţă provocării", a spus Andreea Şoptică, care este studentă în ultimul an la Facultatea de Educaţiei Fizică şi Sport.

Nerăbdătoare şi totodată dornică de a învăţa cât mai mult şi mai repede din tainele noii sale profesii, Andreea Şoptică i s-a alăturat lui Florin Nini şi la primul antrenament de după vacanţă al echipei masculine.

Altfel, echipa feminină Phoenix "U" Galaţi îşi va relua antrenamentele pe 30 august, dar va începe sezonul abia pe 3 octombrie, odată cu prima etapă din Liga Naţională, în timp ce în "Cupa României" va evolua direct în sferturile de finală, programate în decembrie.

Chiar dacă în primul meci o va avea ca adversară pe vicecampioana ICIM Arad, managerul Florin Nini crede că echipa feminină poate începe campionatul cu o victorie. "Aşa cum am făcut de fiecare dată cu echipele de top, vom lupta până la capăt şi, dacă am avut noroc în Cupa României, poate vom avea şi în prima etapă din campionat", a declarat Nini.

La tragerea la sorţi pentru "Cupa României", Phoenix a fost singura echipă calificată direct în turul al doilea, cel al sferturilor de finală.

Citit 3298 ori Ultima modificare Vineri, 14 August 2015 21:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.