HOCHEI/ Campionii au reintrat pe gheaţă

HOCHEI/ Campionii au reintrat pe gheaţă
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* CSM Dunărea va miza în noul sezon, în linii mari, pe acelaşi lot cu care a câştigat titlul naţional în primăvară


Reunirea lotului după vacanţă în formulă aproape completă la echipa campioană a României, CSM Dunărea Galaţi, a avut loc în condiţii fără precedent în ultimii 25 de ani, marea noutate fiind că, pentru prima dată după mai bine de două decenii, la jumătatea lunii august s-a intrat încă de la primul antrenament pe gheaţă. Tot o noutate este că hocheiştii care nu sunt gălăţeni au fost cazaţi direct la Patinoar, acolo unde în această vară a fost amenajat un minihotel cu nivel ridicat de confort, 16 locuri fiind rezervate echipei campioane.

În ceea ce priveşte lotul, s-au păstrat majoritatea componenţilor din sezonul trecut, cele mai importante aspecte fiind prelungirea contractelor celor cinci ucrainieni şi a fundaşului Istvan Nagy, unul dintre cei patru ciucani care veniseră împrumut doar pentru faza finală a sezonului trecut.

Dintre ucrainieni, Chernenko şi Nimenko au venit de la primul antrenament, Donika a ajuns şi el de la al doilea antrenament, Ryabenko este aşteptat să sosească astăzi, doar Scherbatiuk fiind posibil să mai întârzie, el aşteptând încă să primească viza de intrare în ţară.

În schimb, sunt şanse minime ca portarul Otto Onodi, care a avut un aport substanţial la câştigarea campionatului, să revină acum la Dunărea. El fusese adus sub formă de împrumut pentru un sezon de la SC Miercurea Ciuc, a venit din postura de al patrulea portar al lor şi s-a întors la harghiteni ca titular la echipa naţională în jumătate din meciurile ultimului Campionat Mondial. În aceste condiţii, sunt speranţe mici ca cei de la Ciuc să-l lase să revină la Galaţi, mai ales că au rămas în doi portari.

Patru achiziţii

În această situaţie, cei de la Dunărea l-au transferat pe bucureşteanul Bogdan Popa, care a avut un procentaj de şuturi apărate foarte bun sezonul trecut, la Sportul Studenţesc. Popa este aşteptat să se alăture antrenamentele echipei gălăţene în perioada următoare, după ce-şi rezolvă aspectele legate de demisia de la ultimul său loc de muncă.

De asemenea, au mai fost perfectate şi alte trei achiziţii: Mircea Oniciuc (fundaş, 19 de ani), care de la 15 ani a jucat în Germania, ultima dată la Regensburg (Under 19), Daniel Oprea (fundaş, 21 de ani), care a mai jucat la Steaua şi Corona Braşov, şi atacantul ciucan Szoltan Pall (36 de ani), venit de la echipa maghiară Ferencvaros.

Totodată, este foarte posibil să mai fie transferat un ciucan, atacantul Szabolcs Hildebrand (20 de ani), care este aşteptat astăzi la negocieri.

Legendarul Geru se retrage

De la reunire a lipsit căpitanul echipei din sezonul trecut, Cătălin Geru, care a luat în cele din urmă decizia de a nu mai începe al 27-lea său sezon consecutiv în prima ligă şi să-şi încheie activitatea competiţională. "M-as bucura dacă Mihai Brandar (n.r. - director CSM Dunărea) şi ceilalţi din club vor considera că merit un meci de retragere", a spus Geru.

În vârstă de 45 de ani, Cătălin Geru şi-a început cariera la Dunărea Galaţi cu câştigarea unui trofeu în primul sezon, "Cupa României", în 1988, şi o încheie la fel, cu trofeul de campioană a României, obţinut în primăvara acestui an.

Componenţa lotului în acest moment

Portari: Radu Viorel, Bogdan Popa, Hanganu, Stoian;

Fundaşi: Ryabenko, Scherbatiuk, Attila Goga, Botond Flinta, Istvan Nagy, Oniciuc, Oprea, Necula, Al. Munteanu, Levente Csata;

Atacanţi: Donika, Chernenko, Nimenko, Levente Lorincz, Szocs, Attila Balint, Pall, Irimia, Anton Popa, Bogdan Neagoş.

Citit 1538 ori Ultima modificare Marți, 18 August 2015 15:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.