Voleibalistul rus Viktor Sysoev este a cincea achiziţie pentru Arcada

Voleibalistul rus Viktor Sysoev este a cincea achiziţie pentru Arcada
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

De câteva zile se află la Galaţi încă un voleibalist care va întregi lotul prim-divizionarei masculine Arcada. Este vorba despre Viktor Sysoev, care vine din Rusia, unde a evoluat în primul eşalon pe postul de trăgător secund. Are 28 de ani şi dispune de suficientă experienţă competiţională pentru a putea să o ajute pe Arcada în tentativa ei de a ocupa un loc în „careul de aşi”. Acesta este al cincilea transfer şi ultimul din această vară făcut de Arcada. „Dacă totul va decurge bine şi vom fi sănătoşi, cred că ne vom putea descurca cu acest lot”, ne-a spus antrenorul Marian Apostu.

Viktor Sysoev se alătură, aşadar, celorlalţi 10 jucători care se pregătesc de aproape o lună. Iată şi numele celorlalţi: Dumitrache, Cristudor, Paşcan, Cerşemba, Daniel Martin, Zahar şi Radovici - care au evoluat şi în sezonul trecut, plus noile achiziţii efectuate în ultima perioadă: Filip Despotovski, 29 ani, macedonean, ridicător; Caio Cesar Provenzano de Pra, 28 ani, trăgător fals, brazilian, care a mai jucat în Finlanda, Belgia şi Spania; Silviu Suson, 26 ani, ultima dată la Baia Mare. Venezueleanul Ivan Marquez, 33 ani, care joacă pe postul de centru, va ajunge în Galaţi în a doua parte a lunii septembrie, până atunci fiind convocat la echipa naţională a ţării sale.  

Sysoev a efectuat examenul medical, trecut cu brio, iar în aceste zile vor fi perfectate documentele de transfer, el deja alăturându-se noilor săi colegi. Este primul voleibalist din Rusia care a optat pentru un astfel de transfer, după ce, cu mulţi ani în urmă, a mai fost la Galaţi un jucător din Transnistria.

Antrenorul Marian Apostu ne-a vorbit şi despre programul viitor pe care îl urmează jucătorii Arcadei. „Efectuăm câte unul şi două antrenamente pe zi, până pe 9 septembrie. De la acea dată ne vom muta la Cheile Grădiştei, pentru un cantonament de 10 zile. În continuare vom organiza şi câteva meciuri de verificare, care să ne ajute la omogenizare. Înaintea startului oficial - primul meci din Divizia A1, în deplasare, cu vicecampioana naţională VC Municipal Zalău (24 octombrie) - vom organiza un turneu la Galaţi, cu participarea a patru echipe. Acest lucru va avea loc în perioada 16-18 octombrie”.

Citit 1483 ori Ultima modificare Joi, 27 August 2015 19:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.