FOTO/ Un grup de copii din Galaţi - de la înot la triatlon, cu antrenoarea în frunte

FOTO/ Un grup de copii din Galaţi - de la înot la triatlon, cu antrenoarea în frunte
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Zece copii de la clubul gălăţean de înot Aqua Sport au debutat în cursele în care se înoată, se pedalează pe bicicletă şi apoi se aleargă * A concurat şi antrenoarea Mihaela Hodină, alături de câţiva dintre părinţi

Pentru un grup de copii care practică înotul la Aqua Sport Galaţi, bazinul de nataţie de la Baia Comunală a devenit prea mic. Vor mai mult, astfel că şi-au ales o nouă provocare: triatlonul, cursă în care trebuie să înoate, să meargă cu bicicleta şi apoi să alerge. Astfel, ei şi-au diversificat antrenamentele, înotând şi în Dunăre, deseori în jurul insuliţelor formate în mijlocul fluviului, în urma secetei din această vară.

Răsplata au primit-o la Tulcea, la primul lor astfel de concurs, “Delta Rowmania Triathlon”, organizat de Asociaţia Ivan Patzaichin - Mila 23, toţi terminând cursa la secţiunea “Minitri” (9-12 ani), care a însemnat înot pe distanţa de 200 de metri, ciclism 5 km şi alergare 1.250 de metri. S-au întors acasă mândri de medaliile de finisheri Teodora Mihai şi Andreea Petrea (8 ani), Erika Iancu, Mario Iacob, Rareş Slavu (9 ani), Flavia Leu (10 ani), Răzvan Hodină, Eduard Forţu, Octavian Albu Elefteriu şi Elena Sălăvăstru (11 ani).

Pentru motivaţie, au avut alături cele mai bun exemple, în concurs intrând chiar antrenoarea Mihaela Hodină, plus doi dintre părinţi. Mihaela Hodină (42 de ani) a concurat în proba de triatrlon sprint (750 metri înot, 20 km ciclism şi 5 km alergare), reuşind să termine pe locul al doilea la categoria de vârstă 40-49 ani. În aceeaşi probă, a trecut linia de sosire şi Cosmin Mihai, tatăl Teodorei. Totodată, Marius Forţu, tatăl lui Eduard, este foarte mândru de locul al treilea ocupat în proba de ştafetă olimpică, unde a înotat 1.500 de metri, coechipierii săi fiind Emil Manea (40 de km ciclism) şi Marian Şerban (10 km alergare).

Mihaela Hodină a spus că trecerea la triatlon a pornit de la ideea de a-i scoate pe copii din monotonia antrenamentelor clasice, pe culoarul din bazin, dar şi datorită entuziasmului acestora: „De fiecare dată când a fost vorba de alergat sau role pe Faleză, au venit toţi cu entuziasm şi de aici a pornit totul”. Antrenoarea a mărturisit şi ce a determinat-o să se afle, alături de sportivii săi, pe lista concurenţilor: „Am vrut să simt pe pielea mea ce înseamnă triatlonul, să ştiu exact în ce-i bag pe copii. Ne-a plăcut tuturor, mai vrem! Astfel, acum, n-avem de ales, trebuie să găsim soluţii ca să ne luăm biciclete de competiţie, că e mare diferenţa faţă de ce am avut noi la Tulcea”.

La sfârşitul acestei săptămâni, va avea loc, la Mamaia, un alt concurs de triatlon de mare amploare, unde dintre copiii de la Aqua Galaţi va concura numai Teodora Mihai. Alături de ea, în concurs se vor afla componenţii echipei mixte de ştafetă (Marius Forţu, Mihaela Bîrligea şi Cosmin Mihai), campioni la ediţia de anul trecut.

Citit 3598 ori Ultima modificare Joi, 03 Septembrie 2015 16:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.