S-a născut din pasiune, trăieşte din voluntariat - O nouă echipă de fotbal feminin în Galaţi

S-a născut din pasiune, trăieşte din voluntariat - O nouă echipă de fotbal feminin în Galaţi
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

* FC Universitatea Galaţi s-a înscris în liga secundă iar primul meci oficial va fi în Cupa României, duminică, pe stadionul „Dunărea”


La nouă luni de la desfiinţarea echipei de fete de la FC Oţelul, fotbalul feminin revine la viaţă în Galaţi.  Din pasiunea a doi tineri profesori, Gabriel Călinescu şi Gabriel Caracaş, ambii în vârstă de 27 de ani, alături de cea a unor jucătoare de la fosta Oţelul, a fost înfiinţat un nou club, FC Universitatea Galaţi, a cărui afiliere la forul de specialitate a fost aprobată cu doar o săptămână şi jumătate în urmă, de Comitetul de Urgenţă al FRF.

FC Universitatea Galaţi s-a înscris în campionatul ligii secunde, iar debutul competiţional îl are programat la sfârşitul acestei săptămâni, urmând să joace duminică, de la ora 11,00, pe stadionul „Dunărea”, în primul tur al Cupei României, cu FC Măgura Bacău.

Lotul este format de 19 jucătoare, Andreea Vişan (23 de ani), care este şi membru fondator al clubului, spunând că o parte dintre ele i-au fost coechipiere la Oţelul, aceasta fiind singura legătură a actualului proiect cu formaţia dispărută în decembrie anul trecut. Celalalte componente ale lotului sunt Roxana Pazargic, Iuliana Mihalea, Viorica Vasile, Elena Dragomir, surorile Alexandra şi Irina Ivan, Alina Mirică, Georgiana Stratu, Eugenia Gherghişan, Ana Badiu (toate ex-Oţelul), Silvia Oană, Ioana Palade, Simona Sofrone, Mihaela Baglae, Maria Mihai, Mădălina Talabă, Cristina Filip şi Mirela Ciobotaru. Aceasta din urmă este din judeţul Vrancea şi face naveta din judeţul Vrancea pentru a veni la antrenamente, la fel ca Talabă (Bereşti) şi Filip (Balinteşti).

Fotbal de plăcere

Gabriel Călinescu este preşedintele clubului, Gabriel Caracaş vicepreşedinte, totodată ei fiind şi antrenorii echipei. Ambii sunt absolvenţi ai Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, profesori de educaţie fizică, şi spun că tot proiectul are la bază pasiunea pentru fotbal şi dorinţa de a promova în zona Galaţiului fotbalul feminin. Nu au în spate vreo persoană potentă financiar sau vreo firmă puternică ca sponsor, ci doar pasiune şi voluntariat. Inclusiv din partea jucătoarelor, care vin la echipă fără a pretinde salarii sau indemnizaţii de efort. Costurile participării în campionat sunt acoperite în cea mai mare parte din fondurile alocate special pentru fotbalul feminin de către FRF, iar diferenţele sunt suportate din buzunarele proprii. Tot prin voluntariat se va asigura şi asistenţa medicală de la meciuri, având în acest sens sprijinul Asociaţiei „SMURD” Galaţi şi al unor medici pasionaţi de fotbal.

Călinescu şi Caracaş ne-au spus că la înfiinţarea unei echipe care să joace în liga secundă au început să se gândească prin luna mai şi ideea a apărut în timp ce încercau selecţii pentru campionatul interşcolar „Coca-Cola” destinat echipelor feminine. Activitatea echipei a început cu adevărat pe 3 august, când au început antrenamentele şi selecţia. „Numele echipei poate lăsa impresia că reprezentăm Universitatea Dunărea de Jos, dar singura legătură cu aceasta este că ne-au sprijinit prin permisiunea de a face antrenamentele pe stadionul Portu Roşu”, a ţinut să precizeze Gabriel Călinescu. 

Echipa face trei antrenamente pe săptămână, în zilele de luni, miercuri şi vineri, de la ora 8.00, Gabriel Caracaş afirmând că selecţia este continuă, astfel că orice fată pasionată de fotbal are porţile deschise şi poate veni la antrenamente.

Campionatul ligii secunde va începe pe 27 septembrie, FC Universitatea Galaţi urmând să joace acasă cu FC Reghin în prima etapă din Seria Est.

În foto - Alina Mirică, Alexandra Ivan (stânga) şi Georgiana Stratu s-au antrenat şi pe sinteticul de la Şcoala 10

Citit 4985 ori Ultima modificare Luni, 07 Septembrie 2015 17:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.