HANDBAL/ Victorie a fetelor, eşec al băieţilor

HANDBAL/ Victorie a fetelor, eşec al băieţilor
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

UPDATE, 26 septembrie: Echipa de handbal feminin CSU Danubius Galaţi a învins, scor 35-13 (15-6), pe teren propriu, formaţia bucureşteană Spartac, într-un meci contând pentru etapa a treia a eşalonului secund.

Partida, disputată sâmbătă, a fost una fără istoric, în care elevele antrenorului Valeriu Costea s-au impus la un scor categoric. CSU Danubius a evoluat în următoarea formaţie: Laura Bujoiu, Cătălina Orbeanu - Cosmina Cozma 9 goluri, Cristina Mircescu 2, Marie Jeanne Kanda 3, Cristina Marcu 1, Iulia Artean 3, Lavinia Poteraşi, Paula Ababei 1, Ramona Urse 3, Mădălina Conache 3, Ioana Pocriş 1, Ana Maria Radovici 1 şi Andreea Taivan 8. După două meciuri jucate (o etapă au stat), “studentele” au acumulat  tot atâtea victorii. În etapa viitoare, gălăţencele au o misiune ceva mai dificilă - vor juca în deplasare, cu CSU Târgovişte.

În schimb, echipa masculină CSU Danubius Galaţi a fost învinsă, scor 30-37 (13-17), pe propriul teren, de Steaua, în etapa a şaptea din Liga Naţională. Spre deosebire de precendetele partide de acasă, când CSU a ţinut partidele echilibrate cel puţin până în minutul 45, de data această oaspeţii s-au desprins mult mai devreme, în finalul primei reprize.

”Se vede că încă nu avem omogenitatea necesară și experiență în prima ligă. Finalul meciului ne-a aparținut. Încercăm să ne regăsim și să obținem un rezultat mai bun la meciul următor, din deplasare, cu Politehnica Timișoara”, a declarat antrenorul Florin Andronic. Marcatorii echipei gălăţene au fost: Ciobanu 9 goluri, Niţu 8, Burlacu, Şahîn şi Mureşan - câte 3, Ionel Ştefan 2, Savu şi Lăpuşneanu - câte un gol.

Formaţia gălăţeană, nou promovată în Liga Naţională, a înregistrat până acum şapte înfrângeri, din tot atâtea meciuri jucate.


În acest weekend, punctele de atracţie din programul competiţional de la Sala Sporturilor sunt cele două partide de handbal care se vor disputa sâmbătă după-amiază şi în care vor evolua cele două formaţii ale CSU Danubius.

De la ora 14.00 vor evolua fetele, care vor întâlni în cadrul etapei a treia din eşalonul secund formaţia Spartac Bucureşti. Echipa gălăţeană, care are ca obiectiv promovarea în Liga Naţională, a jucat până acum un singur meci, cel câştigat fără probleme în prima etapă la Bacău, şi porneşte ca favorită în partida de astăzi având în vedere că adversarele au pierdut ambele jocuri disputate până acum.

Apoi, de la ora 17.00, este programat capul de afiş al acestui cuplaj handbalistic, partida dintre echipele masculine CSU Danubius şi Steaua Bucureşti, din cadrul etapei a 7-a a Ligii Naţionale. Formaţia gălăţeană, aflată la primul sezon în eşalonul de elită, porneşte şi de această dată cu a doua şansă, Steaua având unul dintre cele mai puternice loturi din campionat după o campanie de transferări puternică în presezon. Echipa bucureşteană este pe locul patru, dar încă nu stă prea bine la capitolul omogenitate, elocventă fiind marea surpriză din etapa trecută, când a pierdut pe teren propriu, 32-35 cu HC Vaslui. În aceste condiţii, cei de la CSU speră ca de data aceasta să reuşească primul rezultat favorabil, după ce până acum au jucat de la egal la egal în toate meciurile cu adversare din prima parte a clasamentului, cu excepţia celui de la Dinamo, dar au fost învinşi de fiecare dată în ultimele minute.

Citit 2638 ori Ultima modificare Duminică, 27 Septembrie 2015 15:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.