UPDATE / Hocheiștii campioni de la Dunărea i-au învins pe ciucani şi în al doilea meci

UPDATE / Hocheiștii campioni de la Dunărea i-au învins pe ciucani şi în al doilea meci
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

UPDATE, 26 septembrie, ora 20,15: Dunărea a câştigat şi a doua partidă cu SC Miercurea Ciuc, dar de data aceasta cu mari emoţii: 5-4 în repriza de prelungiri. Echipa gălăţeană a avut un început de meci excelent şi conducea după prima repriză cu 4-1, prin golurile marcate de Szabolcs Szocs (2), Alexandru Cristian Munteanu şi Attila Goga. Repriza a doua a fost fără goluri, iar cea de-a treia a aparţinut ciucanilor, care au egalat cu 59 de secunde înainte de final. Astfel, a fost nevoie de repriza suplimentară de departajare unde, după două minute, Szocs a marcat golul victoriei gălăţeane.


 

Echipa gălăţeană de hochei pe gheaţă CSM Dunărea, deţinătoarea titlului de campioană, a învins vineri seară, pe teren propriu, formaţia SC Miercurea Ciuc, scor 6-3 (2-1, 1-1, 3-1), în prima partidă din cadrul etapei a treia a Ligii Naţionale.

Dunărea a dominat prima repriză, a deschis scorul repede (min. 3) prin Lorincz şi a încheiat prima parte în avantaj prin golul aceluiaşi Lorincz (min. 6, execuţie de mare fineţe din unghi închis, sus, la colţul scurt), înscris la 38 de secunde după ce SC Miercurea Ciuc egalase. În această parte a meciului Dunărea a gestionat excelent momentele cu eliminări, reuşind să nu primească gol în cele trei situaţii în care a evoluat în inferioritate numerică şi a profitat din plin de singura eliminare a ciucanilor, când a înscris primul gol.

Partea a doua a fost foarte echilibrată. Dunărea a marcat pentru 3-1 prin Alexandru Munteanu (din şut de penalitate), dar au urmat momente de superioritate ciucană în joc, la acest scor oaspeţii având două ocazii uriaşe de unu la unu cu portarul gălăţean, Radu Viorel reuşind să apere. În cele din urmă ciucanii au reuşit să reducă din diferenţă (min. 34) până la a doua pauză.

Ultima repriză a început cu un nou gol al echipei gălăţene (Szocs, min. 42), însă au punctat şi ciucanii peste un minut. La 4-3 au fost mari emoţii pentru gălăţenii din tribune, portarul Radu Viorel reuşind să apere numeroasele şuturi ale ciucanilor, pentru ca Vitali Donika să aducă liniştea prin golul de 5-3 (min. 49). Socotelile au fost închise în min. 50 de slovacul Krajci, carea a reuşit o intercepţie când echipa sa era în inferioritate numerică şi a marcat la debutul în echipa gălăţeană cu un spectacol de tehnică în faţa portarul advers.

Suprinzător, cel puţin pentru publicul gălăţean, portarul Otto Onodi, titular la Dunărea în sezonul trecut încheiat cu adjudecarea titlului de campioană, a fost doar rezervă la formaţia din Miercurea Ciuc.

În urma acestei victorii, Dunărea continuă să fie lider al clasamentului, cu cinci victorii din tot atâtea meciuri. Procentaj maxim are şi Progym Gheorgheni, care a jucat însă doar trei meciuri, primele două cu modesta Sportul Studenţesc. În al treilea joc, Progym a reuşit vineri să producă surpriza, câştigând în faţa celor de la Steaua cu 8-6, după ce echipa bucureşteană a condus cu 6-3!

Al doilea meci din această etapă dintre Dunărea şi SC Miercurea Ciuc este programat sâmbătă, la patinoarul Dunărea, de la ora 17.30. De la acest joc va lipsi Radu Viorel, care va fi naş la o nuntă programată cu mult înaintea stabilirii calendarului competiţional, astfel că în poarta echipei gălăţene va evolua Bogdan Popa, transferat în presezon de la Sportul Studenţesc.

În foto, slovacul Krajci jubilând după golul marcat în meciul de debut la Dunărea. Foto Sonia Baciu

Citit 1675 ori Ultima modificare Sâmbătă, 26 Septembrie 2015 20:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.