UPDATE / Două VICTORII în cinci ore! Patricia Ţig a eliminat favorita 1 a calificărilor şi a intrat pe tabloul principal la Wuhan

UPDATE / Două VICTORII în cinci ore! Patricia Ţig a eliminat favorita 1 a calificărilor şi a intrat pe tabloul principal la Wuhan
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

UPDATE, ora 13,10: În primul tur de pe tabloul principal, Patricia Ţig va avea o adversară redutabilă: Kristina Mladenovici (Franţa, locul 28 WTA). Forţa de joc a jucătoarei din Franța este exemplificată de bilanţul meciurilor directe cu Simona Halep, 2-1 în favoarea Kristinei Mladenovici. În acest an, Mladenovici a învins-o pe Halep la Birmingham şi apoi Simona s-a revanşat la Cincinnati. Ţig şi Mladenovici nu s-au mai întâlnit până acum.

UPDATE, ora 12, 35: Patricia Ţig a revenit pe teren la doar 3 ore distanţă de finalul jocului cu Barthel, pentru meciul din turul doi cu Yi-Fun Xu. Gălăţeanca a jucat şi de data aceasta excelent şi s-a impus cu 6-2, 6-3, după o oră şi 20 de minute de joc, revanșându-se pentru înfrângerea de săptămâna trecută, de la Tokyo, din turul doi al calificărilor, în fața aceleiași jucătoare. Două victorii într-un interval de timp de 4 ore şi 50 de minute, care i-au adus prima calificare pe tabloul principal al unui turneu WTA de un nivel atât de ridicat, Premier 5.


 

Jucătoarea gălăţeană de tenis Patricia Maria Ţig a reuşit, sâmbătă dimineaţa, să producă cea mai mare surpriză a calificărilor turneului de la Wuhan (China), dotat cu premii totale în valoare de 2,2 milioane de dolari.

În primul tur de pe tabloul de calificări, Patricia Ţig (locul 115 WTA) a învins-o pe Mona Barthel (Germania, 25 de ani, locul 47 WTA) cu scorul 6-4, 6-2. Ţig a început meciul cu un break, avantaj anulat de germancă în al optulea game, când a egalat, scor 4-4. Gălăţeanca a replicat imediat cu un rebreak pe care l-a valorificat apoi pe serviciul propriu, la a doua minge de set avută.

Actul secund a fost dominat categoric de gălăţeancă, care s-a desprins repede la 5-1, cu o singură sincopă, serviciu pierdut când avea 3-0. Germanca a luptat admirabil în game-ul şapte, pe serviciul său, pe care a reuşit să-l câştige după ce a salvat cinci mingi de meci. Apoi, Ţig a servit foarte bine şi a închis meciul în favoarea sa.

În turul secund al calificărilor, gălăţeanca o va întâlni, tot sâmbătă, pe Yi-Fun Xu (China, locul 200 WTA), având ocazia revanşei în faţa acestei jucătoare, după ce în urmă cu o săptămână chinezoaica a învins-o în turul al doilea al calificările de la Tokyo, scor 6-4, 6-2.

Altfel, Irina-Camelia Begu, cap de serie numărul unu şi locul 29 WTA, s-a calificat, sâmbătă dimineaţă, în finala turneului de la Seul (Coreea de Sud), dotat cu premii în valoare totală de 500.000 de dolari. Begu a învins-o, în semifinale, cu scorul de 6-0, 6-2, după o oră şi 11 minute, pe Alison van Uytvanck (Belgia), a opta favorită a competiţiei şi poziţia 58 în ierarhia mondială.

În finală, Irina-Camelia Begu o va întâlni pe Aliaksandra Sasnovici (Belarus), jucătoare venită din calificări şi locul 136 WTA, care a trecut, cu scorul de 3-6, 6-3, 6-3, de Anna Karolina Schmiedlova (Slovacia), cap de serie numărul 2 şi poziţia 31 în clasamentul mondial. Begu (25 de ani) şi Sasnovici (21 de ani) nu s-au mai întâlnit până acum.

Pentru calificarea în finală la Seul, Irina-Camelia Begu va primi 180 de puncte WTA şi un cec în valoare de 55.435 de dolari.

Citit 2166 ori Ultima modificare Sâmbătă, 26 Septembrie 2015 13:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.